Opštinske novine
Стр. 518 ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргу од 6/Х1 до 12/ХН 1937 г.
■
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
II нед.
II нед.
Жито
Патлиџан црвени
1 кгр.
7.75
Пшеница
100 кгр.
141.—
Патлиџан паави
1 ком.
2.—
Раж
116 75
ј Паприка љута
100 ком.
4.—
Јечам
„
105.50
турши ара
„
37.50
Овас
112.25
бабура
10 ком.
43.25
Кукуруз у зрну
76.75
Краставци
—.—
„ у клипу
42.50
Ротквице
1 веза
1.25
Брашно та. аслеб
Роткве
1 кгр,
2.—
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
3
Боће
Но. 1
в
3.25
Јабуке
1 кгр.
7.37
бело
V
3.50
Крушке
7.50
„ кукурузно
»
2.50
Брескве
—.—
Хлеб пшенични црни
3.—
Кајсије
—.—
бели
"
3.50
Трешње Вишње
•
Месо
• 1 -
Јагоде
—.—
Г овеђина
1 кгр.
! 12.25
Малине
■ —
„ жива мера
100 кгр.
| 500.-
Грожђе
;! о.-зи
Телећина
1 кгр.
19.50
Шљиве ранке
I *
, жива мера
100 кгр.
1025 —
Шљиве јесење
Јагњећина
1 кгр.
12.25
Шљиве сушене
1 ком.
9.—
„ жива мера
100 кгр.
437.50
Лубенице
; 7.50
Овчетина
1 кгр.
12.—
Диње
? —•
„ жива мера
100 кгр.
337.50
Мушмуле
1 кгр.
I 4 - 12
Свињетина
1 кгр.
15.—
Ораси без љуске
| 20.—
жива мера
300 кгр.
725.—
Ораси са љуском
1 —
Свињско сушено
1 кгр.
18.50
Кестен
I 6.50
Кобасице
„
17.—
Смокве свеже
7.—
Шваргле и чварци
12.25
суве
*»
11./0
Пршута
35.—
Лимун
1 ком.
1.—
Салама
„
31.50
Банане
2.—
Шунка кувана
37.50
Неранџе
Шунка некувана Сланина сирова
-
24.50 12.50
Кодониј ална и друга роба
1 кгр.
15.-
сува
„
20.25
Шећер у коцкама
ужичка
„
33.75
у кристалу
13.15.— Маст свињска
„
15.-
У праху
Сало
„
14.2Г,
Кафа сирова
65.90.- Лој топљен
11.25
„ пржена
„ нетопљен
"
10.-
Шећер жути Со млевена
24.2.87 Риба
Бибер крупан
40.—
Шаран
1 кгр.
11.—
Бибер ситан
50.—
Сом
„
20.—
Паприка млевена
1
35.—
Кечига
„
37.—
Г ершла
9—
Смуђ
25.75
Фида
8.—
Пастрмка
„
—.—
Макарони
8. -
Штука
„
11.50
Криз
4.50
Бела
-
6.—
Бадем са љуском Бадем без љуске
22.50 42.-
Мле&о
Лешник са љуском
18.—
Млеко кравље
1 лит.
2.75
Лешник без љуске
42.50
Млеко овчије
„
—.—
Ванила у шипкама
600.-
Млеко кисело
1 крг.
7.-
Ванила у праху
600.-
Масло (путер)
30.50
Пиринач
8.50
Масло топљено
' ■ „
30.50
Урма
27.—
Кајмак
„
20.—
Мак
14.-
Сир обичан
„
10.50
Чај
150.—
» сомборски
' „
17.—
Цигура
18.—
„ качкаваљ
18.—
Цимет у шипкама
70.—
ж трапист
21.—
Цимет ситан
80.-
, ементалер
*
28.-
Грожђе суво Какао
■. ј
17.35.— Поврће
Чоколада
1 лит.
70.-
Пасуљ
1 кгр.
4.25
Зејтин за јело
19.50
Боб
„
4.50
Сирће винско
5.—
Сочиво
„
8.50
Есенција
50.—
Грашак у зрну млад
16.—
Мед
1 кгр.
18.-
Грашак у зрну зрео
„
10.Р0
Восак
45.—
КромпИр стари
„
1.50
Пекмез од шљива
11.—
Кромпир нови
3.-
Свеће воштане
60.-
Лук прни
2.—
стеаринске
' ј
20.-
Лук бели
„
4.12
парафинске
1 ком.
1
14.—
Лук прази
1 веза
1.25
Сапун за умивање
6.—
Боранија
1 кгр.
12.25
Сапун за рубље
1 кгр.
10.—
Бундева
1 ком.
5.—
Сумпор у шипкама
8.—
Тиквице
1 кгр.
7.50
Сумпор у праху
8.—
Шаргарепа
„
2.25
Сода камена за рубље
3.—
Купус сладак
„
1.30
Сода масна за сапун
10.-
Купус кисео
„
3.—
Плави камен
8.—
Спанаћ
„
3.25
Маст за обућу
1 ком.
3.—
Рен
„
7.75
Шпиритус рафиниран
1 лит.
60.—
Цвекла
„
2.—
Шпиритус за гориво
,,
10.—
Кељ
„
—.—
Петролеј
7.—
Келераба
1 веза
1.50
Бензин
,,
7.50
Карфиол
1 ком.
3.25
Квасац
1 кгр.
30.—
Зелен за супу
1 веза
1.25
Лорбер
14.-
Першун
0.62
Маслине
,,
16.—
Мирођија
„
0.75
Риба сува
,,
37 —
! Пелер
1 кгр
4.50
Сардина
1 кут.
22.50