Opštinske novine

Стр. 518 ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ

о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргу од 6/Х1 до 12/ХН 1937 г.

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

II нед.

II нед.

Жито

Патлиџан црвени

1 кгр.

7.75

Пшеница

100 кгр.

141.—

Патлиџан паави

1 ком.

2.—

Раж

116 75

ј Паприка љута

100 ком.

4.—

Јечам

105.50

турши ара

37.50

Овас

112.25

бабура

10 ком.

43.25

Кукуруз у зрну

76.75

Краставци

—.—

„ у клипу

42.50

Ротквице

1 веза

1.25

Брашно та. аслеб

Роткве

1 кгр,

2.—

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

3

Боће

Но. 1

в

3.25

Јабуке

1 кгр.

7.37

бело

V

3.50

Крушке

7.50

„ кукурузно

»

2.50

Брескве

—.—

Хлеб пшенични црни

3.—

Кајсије

—.—

бели

"

3.50

Трешње Вишње

Месо

• 1 -

Јагоде

—.—

Г овеђина

1 кгр.

! 12.25

Малине

■ —

„ жива мера

100 кгр.

| 500.-

Грожђе

;! о.-зи

Телећина

1 кгр.

19.50

Шљиве ранке

I *

, жива мера

100 кгр.

1025 —

Шљиве јесење

Јагњећина

1 кгр.

12.25

Шљиве сушене

1 ком.

9.—

„ жива мера

100 кгр.

437.50

Лубенице

; 7.50

Овчетина

1 кгр.

12.—

Диње

? —•

„ жива мера

100 кгр.

337.50

Мушмуле

1 кгр.

I 4 - 12

Свињетина

1 кгр.

15.—

Ораси без љуске

| 20.—

жива мера

300 кгр.

725.—

Ораси са љуском

1 —

Свињско сушено

1 кгр.

18.50

Кестен

I 6.50

Кобасице

17.—

Смокве свеже

7.—

Шваргле и чварци

12.25

суве

11./0

Пршута

35.—

Лимун

1 ком.

1.—

Салама

31.50

Банане

2.—

Шунка кувана

37.50

Неранџе

Шунка некувана Сланина сирова

-

24.50 12.50

Кодониј ална и друга роба

1 кгр.

15.-

сува

20.25

Шећер у коцкама

ужичка

33.75

у кристалу

13.15.— Маст свињска

15.-

У праху

Сало

14.2Г,

Кафа сирова

65.90.- Лој топљен

11.25

„ пржена

„ нетопљен

"

10.-

Шећер жути Со млевена

24.2.87 Риба

Бибер крупан

40.—

Шаран

1 кгр.

11.—

Бибер ситан

50.—

Сом

20.—

Паприка млевена

1

35.—

Кечига

37.—

Г ершла

9—

Смуђ

25.75

Фида

8.—

Пастрмка

—.—

Макарони

8. -

Штука

11.50

Криз

4.50

Бела

-

6.—

Бадем са љуском Бадем без љуске

22.50 42.-

Мле&о

Лешник са љуском

18.—

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Лешник без љуске

42.50

Млеко овчије

—.—

Ванила у шипкама

600.-

Млеко кисело

1 крг.

7.-

Ванила у праху

600.-

Масло (путер)

30.50

Пиринач

8.50

Масло топљено

' ■ „

30.50

Урма

27.—

Кајмак

20.—

Мак

14.-

Сир обичан

10.50

Чај

150.—

» сомборски

' „

17.—

Цигура

18.—

„ качкаваљ

18.—

Цимет у шипкама

70.—

ж трапист

21.—

Цимет ситан

80.-

, ементалер

*

28.-

Грожђе суво Какао

■. ј

17.35.— Поврће

Чоколада

1 лит.

70.-

Пасуљ

1 кгр.

4.25

Зејтин за јело

19.50

Боб

4.50

Сирће винско

5.—

Сочиво

8.50

Есенција

50.—

Грашак у зрну млад

16.—

Мед

1 кгр.

18.-

Грашак у зрну зрео

10.Р0

Восак

45.—

КромпИр стари

1.50

Пекмез од шљива

11.—

Кромпир нови

3.-

Свеће воштане

60.-

Лук прни

2.—

стеаринске

' ј

20.-

Лук бели

4.12

парафинске

1 ком.

1

14.—

Лук прази

1 веза

1.25

Сапун за умивање

6.—

Боранија

1 кгр.

12.25

Сапун за рубље

1 кгр.

10.—

Бундева

1 ком.

5.—

Сумпор у шипкама

8.—

Тиквице

1 кгр.

7.50

Сумпор у праху

8.—

Шаргарепа

2.25

Сода камена за рубље

3.—

Купус сладак

1.30

Сода масна за сапун

10.-

Купус кисео

3.—

Плави камен

8.—

Спанаћ

3.25

Маст за обућу

1 ком.

3.—

Рен

7.75

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.—

Цвекла

2.—

Шпиритус за гориво

,,

10.—

Кељ

—.—

Петролеј

7.—

Келераба

1 веза

1.50

Бензин

,,

7.50

Карфиол

1 ком.

3.25

Квасац

1 кгр.

30.—

Зелен за супу

1 веза

1.25

Лорбер

14.-

Першун

0.62

Маслине

,,

16.—

Мирођија

0.75

Риба сува

,,

37 —

! Пелер

1 кгр

4.50

Сардина

1 кут.

22.50