Opštinske novine
Стр. 250
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ
НЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 7-У до 13-У 1938 г.
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
2 нед.
1 2 нед.
Жито
100 кгр.
190.—
Патлиџан црвени
1 кгр.
13.—
Пшеница
Патлиџан плави
1 ком.
8.75
Раж
п
175.—
Паприка љута
100 ком.
60.75
Јечам
»
147.50
„ туршијара
м
187.50
Овас
»
143.75
„ бабура
300,—
Кукуруз у зрну
»
104.75
Краставци
500.—
„ у клипу
»
—.—
Ротквице
1 веза
1.12
Брашно и хдеб
1 кгр.
Роткве
1 кгр,
2.50
Брашно пшенично Но. 2
3.-
Воће
Но. 1
»
3.25
Јабуке
1 кгр.
13.—
„ „ бело
»
3.50
Крушке
8.—
„ „ кукурузно
»
2.—
Брескве
>у
Хлеб пшенични црни
»
3.25
Кајсије
„ ж бели
"
3.75
Трешње Вишње
Месо
Јагоде
Говеђина
1 кгр.
12.-
Малине
,,
.
„ жива мера
100 кгр.
493.75
Грожђе
,,
.
Телећина
1 кгр.
20.—
Шљиве ранке
,,
„ жива мера
100 кгр.
875.—
Шљиве јесење
,,
#
Јагњећина
1 кгр.
12.50
Шљиве сушене
,,
9!-
„ жива мера
100 кгр.
387.50
Лубенице
1 ком.
Овчетина
1 кгр.
13.-,
Диње
,,
#
„ жива мера
100 кгр.
—
Мушмуле
1 кгр.
а —
Свињетина
1 кгр.
16.—
Ораси без љуске
,,
29!—
„ жива мера
100 кгр.
825.—
Ораси са љуском
,,
9.—
Свињско сушено
1 кгр.
18.75
Кестен
,,
5.50
Кобасице
21.—
Смокве свеже
» -
11.-
Шваргле и чварци
„
11.50
» суве
,,
12.50
Пршута
„
37.50
Лимун
1 ком.
1.12
Салама
32.—
Банане
,,
2.25
Шунка кувана
»
45.—
Неранџе
„
3.-
Шунка некувана Сланина сирова
"
24.50 14.—
Кол-онггјаллга. и друга роба
» сува
26.75
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
„ ужичка
„
37.25
„ у кристалу
13.-
Маст свињска
15.—
Упраху
15.—
Сало
15.50
Кафа сирова
66.-
Лој топљен
11.50
„ пржена
92.—
„ нетопљен
"
10.—
Шећер жути Со млевена
24.3.37 Риба
Бибер крупан
40.—
Шаран
1 кгр.
12.50
Бибер ситан
50.-
Сом
27.—
Паприка млевена
30.—
Кечига
40.—
Г ершла
9.—
Смуђ
26.50
Фида
7.—
Пастрмка
—.—
Макарони
13.-
Штука
13.50
Криз
4.50
Бела
6.50
Бадем са љуском Бадем без љуске
22.50 52.—
Мле&о
Лешник са љуском
18.—
Млеко кравље
1 лит.
2.75
Лешник без љуске Ванила у шипкама
34.—
Млеко овчије
„
3.50
600.—
Млеко кисело
1 крг.
7.—
Ванила у праху
800.-
Масло (путер)
36.-
Пиринач
8.50
Масло топљено
38.—
Урма
36.50
Кајмак
23.—
Мак
16.-
Сир обичан
11.—
Чај
>»
150.-
» сомборски
17.—
Цигура
»»
18.—
„ качкаваљ
25.—
Цимет у шипкама
80 —
, трбпист
24.—
Цимет ситан
85,-
и ементалер
26 50
Грожђе суво Какао
17.50.— Поврће
Чоколада
66.—
Пасуљ
1 кгр.
4.62
Зејтин за јело
1 лит.
20.—
Боб
—.—
Сирће винско
5.—
Сочиво
8.—
Есенција
50.—
Грашак у зрну млад
21.—
Мед
1 кгр.
19.-
Грашак у зрну зрео
8.50
Восак
60-
Кромпир стари
2.—
Пекмез од шљива
11.—
Кромпир нови
7.50
Свеће воштане
70. -
Лук црни
5.—
» стеаринске
35.-
Лук бели
6.50
» парафинске
18 —
Лук прази
1 веза
6.50
Сапун за умивање
1 ком.
10.50
Боранија
1 кгр.
30.50
Сапун за рубље
1 кгр.
11.-
Бундева
1 ком.
7.75
Сумпор у шипкама
8.-
Тиквице
1 кгр.
22.75
Сумпор у праху
8.-
Шаргарепа
4.50
Сода камена за рубље
3.-
Купус слздак
5.50
Сода масна за сапун
10 —
Купус кисео
5.87
Плави камен
8.—
Спанаћ
3.25
Маст за обућу
1 ком.
5.50
Рен
8.25
Шпиритус рафиниран
1 лит.
60.-
Цвекла
3.-
Шпиритус за гориво
,,
10.-
Кељ
—.—
Петролеј
7 —
Келераба
1 веза
4.50
Бензин
6.80
Карфиол
1 ком.
6.25
Квасац
1 кгр.
30.—
Зелен за супу
1 веза
2.—
Лорбер
14.—
Першун
0.75
Маслине
16.-
Мирођија
„
0.87
Риба сува
»»
37.-
Целер
1 кгр.
3.-
Сардина
1 кут.
22.50