Opštinske novine

Стр. 314

ОПШТИНСКЕ «0ВИНЕ

НЕДЕЉЛИ ИЗВЕШТАЈ о најнижим, највећик и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 25-\/1 до 31-У1 1938 г.

Просечна цена у динарима

В Р С Т А

Мера

Просечна цена у динарима

4 нед.

4 нед.

225.—

Патлиџан црвени

1 кгр.

2.75

Патлиџан пчави

1 ком.

15.75

205.—

Паприка љута

100 ком.

63.75

145.—

* туршијара

»»

115.—

207.50

„ бабура

,,

142.50

125.—

Краставци

ч «

1.25

—.—

Ротквице

1 веза

Роткве

1 кгр,

3.75

Боће

4.-

Јабуке

1 кгр.

14.50

4.25

Крушке !

,,

10.25

2.—

Брескве

• ,,

13.-

3.25

Кајсије

22.50

3.75

Трешње

,,

7.50

Вишње

,,

11.50

Јагоде

»» ''

7.50

12.50

Малине

»»

10.—

500,—

Грожђе

,,

25.—

21.-

Шљиве рааке

,,

9.50

687.50

Шљцве јесење

,,

—.—

12.-

Шљиве сушене

,,

11.50

375.—

Лубенице

1 ком.

33.75

11.50

Диње

1 кгр.

—.—

350.—

Мушмуле

—,—

15.—

Ораси без љуске

»»- :

31.-

725.-

Ораси са љуском

9.25

19.75

Кестен

,,

4.50

24.—

Смокве свеже

8.—

22.50

» суве

1 ком.

11.50

35.25

Лимун

1.50

37 —

Банане

,,

3.-

43.-

Неранџе

3.-

22.14.— Колонијална јл. друга роба

1 кгр.

19.50

Шећер у коцкама

15.—

30,—

„ у кристалу

»> ~

13.—

15.50

у праху

»»

15.—

16.-

Кафа сирова

»

66.-

„ пржена

»>

92.—

10*.—

Шећер жути

,,

24.—

Со млевена

■ »»

3.37

Бибер крупан

,,

40.-

10.—

Бибер ситан

,,

50.-

22.—

Паприка млевена

,,

30.—

31.50

Г ершла

,,

9.—

19.50

Фида

,,

7.—

Макарони

,,

14.—

11."—

Криз

4.50

6.50

Бадем са љуском

,,

22.50

Бадем без љуске

,,

52.—

Лешник са љуском

,,

32.—

2.75

Лешник без љуске

,,

34.-

3.50

Ванила у шипкама

,,

600.—

7.—

Ванила у праху

,,

800.-

33.—

Пиринач

,,

8.50

38.25

Урма

'' »»

36.50

22.50

Мак

»>

16.-

11.—

Чај

150. -

17.-

Цигура

-»».

20.—

20.50

Цимет у шипкама

,,

80 —

22.25

Цимет ситан

,,

85,-

40 —

Грожђе суво

,,

20.—

Какао

,,

50.-

Чоколада

»»

116.-

4.50

Зејтин за јело

1 лит.

20.—

3.50

Сирће винско

,,

5.-

7.50

Есенција

,,

50 —

6.75

Мед

1 кгр.

19.-

6.50

Восак

60.-

2.31

Пекмез од шљива

,,

11.-

2.50

Свеће воштане

,,

70.-

4.50

„ стеаринске

35.—

4.—

„ парафинске

,,

18.—

—.—

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

5.75

Сапун за рубље

1 кгр.

11.—

—.—

Сумпор у шипкама

,,

8.—

2.87

Сумпор у праху

8.—

4.—

Сода камена за рубље

,,

3.—

3.43

Сода масна за сапун

10.—

4.25

Плави камен

•»

8.-

3.37

Маст за обућу

1 ком.

5.50

12.50

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.-

3,-

Шпиритус за гориво

10.—

1.32

Петролеј

7,—

3.62

Бензин

6.80

2.—

Квасац

1 кгр.

36,—

0.50

Лорбер

14.—

0.75

Маслине

16.—

2 87

Риба сува

»»

37.—

9.25

Сардина

1 кут.

22.50

Жито Пшеница Раж Јечам Овас Кукуруз у зрну у клипу Брашно и хлеб Брашно пшенично Но. 2 Но. 1 бело „ кукурузно Хлеб пшенични црни „ бели Месо Говеђина „ жива мера Телећина „ жива мера Јагњећина „ жива мера Овчетина жива мера Свињетина „ жива мера Свињско сушено Кобасице Шваргле и чварци Пршута Салама Шунка кувана Шунка некувана Сланина сирова » сува „ з^жичка Маст свињска Сало Лој топљен „ нетопљен

Р*г€»а

Шаран Сом Кечига Смуђ Пастрмка Штука Бела

Млећо

Млеко кравље Млеко овчије Млеко кисело Масло (путер) Масло топљено Кајмак Сир обичан , сомборскв м качкаваљ „ трагшст и ементалер Поврће Пасуљ Боб Сочиво Грашак у зрну млад Грашак у зрну зрео Кромпир стари Кромпир нови Лук црни Лук бели Лук прази Боранија Бундева Тиквице Шаргарепа Купус сладак Купус кисео Спанаћ Рен Цвекла Кељ Келераба Карфиол Зелен за супу Першун Мирођија Целер

Мера

100 кгр.

1 кгр.

I кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр.

1 кгр.

1 лит. 1 крг.

1 кгр.

1 веза 1 кгр. 1 ком. 1 кгр.

1 веза 1 ком. 1 веза

1 кгр.