Opštinske novine

1*

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ I . > После лутања којим су били праћени први поратни напори, Београд је најзад с тим људима нашао прави пут. И полазећи тим правим путем, он је у исто време трасирао пут и онима који после њих долазе. Због тога, господо, не износећи никакав програм, него продужавајући са традицијом која је била заснована изјавом г. Владе Илића у време када је примао дужност, да наш једини програм јесте рад, часна служба своме народу и престоници нашега народа, ја мислим да можемо сви заједно преузети обавезу према Београду и према Држави, да ћемо наставити у томе правцу истим путем какав је већ програмом наших непосредних претседника заснован. Јер већ и оно што је почето и што има да се доврши претставља само по себи огроман програм, па то треба прво завршити.

I I Стр. 399 У времену када преузимамо ову тешку и одговорну дужност, наша земља је узбуђена, као и цела Европа, догађајима који се одигравају на међународном плану. У толико ће, верујем, и наш задатак бити више диференциран, и наш програм нормалног и мирног развитка има да буде попуњен бригом и радом које служба овој другој врсти послова намеће. Завршавам тиме што још једном најтоплије и најсрдачније захваљујем господи градским већницима и чиновницима, а у првом реду мом уваженом пријатељу и претходнику господину Влади Илићу." Говор Претседника г. Војина Ђуричића поздрављен је усклицима и дуготрајним аплаузом. За овим је седница закључена у 18 и 30 часова.

Оверавају: Градски већници: Претседник Миливоје Јевремовић, с. р. Градске општине Д-р Стеван. Поповић, с. р. Војин Ђуричић, с. р.