Opštinske novine

74

Беог радске општинске новине

Прислава Св. Саве у Мушкој занатској школи Дирекције трамваја и осветљења. Домаћина славе прет:едника Београдске општине т. Војина Ђуричића заступао је градски већник г. Миливоје Јевремовић

После црквеног обреда, ректор Економско-комерцијалне високе школе г. д-р Александар Јовановић одржао је говор о значају ове школе. Школа ужива све веће симпатије и признање. То сведочи на једној страни све већа помоћ привредних и других установа, а на другој страни све већи број слушалаца. Ректор г. д-р Јовановић саопштио је пред гостима да му је пре два дана претседник Београдске општине упутио писмо у коме саопштава да престокичка општина, ценећи улогу и рад Економскокомерцијалне високе школе, даје јој приликом овогодишње прославе Св. Саве изванредни прилог од 100.000.— динара. Ректор г. д-р Јовановић саопштава даље да му је упућено и друго писмо такве садрааине. Индустриско-комерцијална банка у Беогрзду, руководећи се истим мотизима као и престоничка општина, дарозала је Економско-комерцијалној висско; школи 100.000.— динара. Захваливши се топло дародавцима, ректор г. д-р Јовановић је поменуо и прилоге разних других установа, махом привредних, које су и ове године дале веће суме за награђивање светосавских темата и привредних питања.

Ректор г. д-р Јовановић саопштио је затим теме које су биле расписане за овогодишње радове о светом Сави, па је прочитана одлука оцењивачке комисије о додељивању награда. После тога гости су били послужени •китом.

Један део изложбе радова ученика Мушке занатске школе Д. Т. О.