Opštinske novine

Стр. 186 =■ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ о најнижим, највећин и просечнин ценана пољопривредних проиввода, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдскон тргу

у месецу марту од 23-Ш до 31-III 1940 године

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

| нед.

нед.

Жито

Патлиџан црвени

1 кгр.

Пшеница

100 кгр„

207.50

Патлиџан пчави

1 ком.

—.—

Раж

175.-

Паприка љута

100 ком.

200.—

Јечам

175.-

» туршијара

—.—

Овас

175.-

бабура

,,

—.—'

Кукуруз у зрну

130.-

Краставци

—.—

у клипу

—.—

Ротквице

1 веза

3.50

Брашно и хдсб

1 кгр.

3.-

Роткве

1 кгр,

3.75

Брашно пшенично Но. 2

»оће

Но. 1

3.25

Јабуке

1 кгр.

9.2

„ с. „ бело

3.75

Крушке

6.—

„ „ кукурузно

2.-

Брескве

—.—

Хлеб пшенични црни

3.25

Кајсије

»»

—.—

бели

3.75

Трешње Вишње

»» »»

—.—

Месо

Јагоде

Говеђина ж жива мера

1 кгр. 100 кгр.

14,625.— Малине Грожђе Шљиве ранке

Телећина

1 кгр.

19.50

—•—

„ жива мера

100 кгр.

700,—

Шљиве јесење

»»

- —. -

Јагњећина

1 кгр.

17.—

Шљиве сушене

»»

8.—;

„ жива мера

100 кгр.

7&0.—

Лубенице

1 ком.

Овчетина

1 кгр.

13.-

Диње

»»

—.—

„ жива мера

100 кгр.

—.—

Мушмуле

1 кгр.

.

Свињетина

1 кгр.

20.50

Ораси без љуске

»»

24.50

жива мера

100 кгр.

1050.-

Ораси са љуском

»»

7.50

Свињско сушено

1 кгр.

24.50

Кестен

»»

. 9.—

Кобасице

21.50

Смокве свеже

.

ЦЈваргле и чварци

13.-

- суве

1 ком.

15 —

Пршута Салама

46.50 38.-

Лимун Банане

—.87 2.50

Шунка кувана

50.-

Неранџе

3.—

Шунка некувана Сланина сирова

35.75 17.75

Колонијална ш друга роба

15.—

„ сува

26.—

Шећер у коцкама

1 кгр.

ужичка

31.-

м у кристалу

»»/ ■'

13 —

Маст свињска

20.25

у праху

»»

15.—

Сало

19.50

Кафа сирова

»»

86.-

Лој топљен

12.50

„ пржена

'»»

102.—

„ нетопљен

15.-

Шећер жути

»»

24.—

Со млевена

2.75

Рибв

Бибер крупан

,,

60.-

Шаран

1 кгр.

19.25

Бибер ситан

»»

70.-

Сом

33.75

Паприка млевена

40.—

Кечига

60.75

Гершла

,,

11.-

Смуђ

38.75

Фида

8.50

Пастрмке

47.50

Макарони

. »» -

13.50

Штука

17.25

Криз

»>

4.50

Бела

10.-

Бадем са љуском

»»

22.50

Бадем без љуске

' „ $ '

50.-

Млеко

Лешник са љуском

18.-

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Лешник без љуске

43. -

Млеко овчије

џ

—.—

Ванила у шипкама

,,

850.-

Млеко кисело

1 крг.

7.—

Ванила у праху

■»V

1200.—

Масло (путер)

42.50

Пиринач

■■ »»■'■"

12.25

Масло топљено

37.50

Урма

52.50

Кајмак

27.—

Мак

,,

22.—

Сир обичан

12.50

Чај

210.-

и сомборски

24.50

Цигура

»»

20.50

в качкаваљ

22.50

Цимет у шипкама

»»

100.-

, трбпист

28.50

Цимет ситан

»♦

120.—

» ементалер

33.50

Грожђе суво

| ' „

л

15.—

Какао

»»

80.—

Поврће

Чоколада

1 лит.

75.—

Пасуљ

1 кгр.

6.50

Зејтин за јело

29.-

Боб

12.—

Сирће винско

,,

6.50

Сочиво

11.25

Есенција

50.-

Грашак у зрну млад

—.—

Мед

1 кгр.

19.-

Грашак у зрну зрео

13.-

Восак

»»

(0.—

Кромпир стари

3.—

Пекмез од шљива

»»

8.—

Кромпир нови

8.50

Свеће вошхане

72.60

Лук црни

2.—

стеаринске

,,

34 -

Лук бели

7.25

* парафинске

»»

33 50

Лук прази

1 веза

2.-

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

Боранија

1 кгр.

—.—

Сапун за рубље

1 кгр.

13.-

Бундева

1 ком.

2.75

Сумпор у шипкама

ј »>

8,-

Тиквице

1 кгр.

—.—

Сумпор у праху

,,

8,—

Шаргарепа

5.50

Сода камена за рубље

»»

3.—

Купуе сладак

6.—

Сода масна за сапун

10,—

Купус кисео

4.75

Плави камен

ј,

8,—

Спанаћ

5.75

Маст за обућу

1 ком.

5.75

Рен

10.-

Шпиритус рафиниран

1 лит.

52,-

Цвекла

5.25

Шпиритус за гориво

12,-

Кељ

5.75

Петролеј

7.-

Келераба

1 веза

4.50

Бензин

»,

8.25

Карфиол

1 ком.

10.-

Квасац

1 кгр.

32,-

Зелен за супу

1 веза

4.50

Лорбер

15,—

Першун

1.25

Маслине

18,—

Миродија

—75

Риба сув 1

43,—

Шлер

1 кго.

5.-

Сардина

1 кут

16.75