Opštinske novine

5

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 361

тог дана у месецу. Кирија се има рачунати од 1 јуна 1940 године. Таксу за чишћење димњака закупац плаћа одвојено по тарифи. Рок овом закупу траје док га Општина не откаже, а Општина задржава право да закуп откаже на 15 дана пред 1 мај или 1 новембар дотичне године. У овом случају закупац је обавезан, да се из закупног добра исели до означеног рока и то без икаквог права на приговор и интервенцију ма које власти. Остали услови предвиђени су одлуком V. Бр. 73456/40. 116 Код тачке „Кратка питања" градски већник г. Милан Влахојанис покренуо је питање кланичне афере у коју је умешан г. Др. А. Петровић и остали, и молио да ое то питање што пре реши, како не би давало ружну слику грађанству и повода за разне коментаре.

Претседник г. Томић је изјавио да је незгодно износити на јавност ствари које спадају у надлежност суда, да не би расположење јавног мњења имало утицаја на мишљење судија. Градски већник г. Спасовић покренуо је питање уређења општинског купатила. За овим је већник г. Станковић молио да се узме у расматрање могућност изградње модерног општинског купатила на Ади Циганлији. Већник г. Љубомир Митић покренуо је питање повећања надница радника у Чистачкој колони, Отсеку за паркове и службеника електричне централе. Претседник г. Томић одговорио је г. Митићу, да ће се ово питање у колико финансијска сретства дозвољавају решити на задовољство и Општине и службеника. За овим је седница закључена у 20 часова.

Градски већиици: Бддимир Швабић, с. р. Илија Јевремовић, с. р.

Оверавају:

Претседник Градске општине, Јеврем Б. Томић, с. р.

Одлука г. Претседника о изрицању каани за неуредности службеника Општине града Београда Г. Претседник градске општине под I Бр. 21583 од 29 јула 1940 године донео је следећу одлуку: „Да се изрицање казни за неуредности службеника Општине града Београда врши на следећи начин: 1) Право изрицања казни за неуредности над директорима, помоћницима директора, шефовима службе, шефовима отсека и референтима задржава потписати Претседник; 2) Право изрицања казни за неуредности над осталим разврстаним, хонорарним и контрактуалним службениицма као и дневничарима преносим на надлежне директоре одељења односно дирекција, изузев свог особља Градског одељка у Земуну, Управе трошаринз и Градске болнице где ово право преносим на директора Градског одељка у Земуну, управника трошарине и управника Градске болни це; 3) Казне за неуредности разврстаних службеника одмериваће се по Закону о чиновницима а казне хонорарних службеника и дневничара изрицаће се према прописима чл. 45 Статута О.Г.Б. и чл. 68 Статута Д.Т.О.; 4) Изјављене жалбе на одлуке о казнама разврстаних службеника достављаће се Градском дисциплинском суду првог степена у Београду преко Персоналног отсека који ће ме о томе обавештавати, а жалбе хонорарних службеника и дневничара на одлуку

о казни упућиваће се Персоналном отсеку ради доношења одлуке у другом степену." Градско поглаварство Београд Опште одељење I Бр. 21583 — 29 јула 1940 године у Београду. Пример зе углед градским службеницима Г. Верић Илија, в. д. инкасанта Отсека за паркове на дан 11 јула 1940 год. око 9 часова увече, вршећи своју дужност, нашао је испод једне столице на Калемегдану један новник са 554,— динара који је одмах нредао своме непосредном старешини ради уручења власнику што је и учињено. Сматрајући да овај случај примерног поштења и исправног рада у служби г. Верића несме остати незапажен, а у циљу да овај његов поступак послужи осталим градским службеницима као пример и потстреј; у Јћиховоме раду, то овим Похваљујем г. Верића Илију, инкасанта Отсека за паркове с тим да се ова похвалница достави Дирекцијама ради саопштења свима градским службеницима. Из Општег одељења I. Бр. 21327 од 26VI1-40. — Београд. Претседник Градске Општине, Јеврем Томић, с. р. ИСПРАВКА У броју 13—14 „Општинских новина" од 31 марта 1940 на страни 184 у напису „Правилник о наплаги таксе за клање ситмз и крупне стоке у атару општине града Београда" омашком је оштампано: „Измена Тар. 6р. 397 Таксене тарифе", а треба да гласи: „Измена Тар. бр. 382 Таксене тарифе".