Opštinske novine
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ —. дад Стр. 405 МЕСЕЧНИ ИЗБЕШТАЈ о наЈнижим, највећим и просечним цеиана пољоиривредних проиевода, колонијалне робе 8
доваће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргу ОД VIII до 31-УШ 1940 године
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
| мес.
мес.
Жзасхо
Патлиџан црвени
1 кгр.
2.56
Пшеница
100 кгр.
264.37
Патлиџан пгсави
1 ком.
1.68
Раж
232.49
Паприка љута
100 ком.
15 25
Јечам
»
247.70
туршијара
»*
31.83
Овас
243.95
* бабура
Ј»
66 45
К У К УРУ 3 У зрну
191.12
Краставци
„
57.14
„ у клипу
п
—.—
Ротквице
1 веза
1.34
Брашно ш хдеб
Роткве
1 кгр,
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
—.—
Воће
Но. 1
—
Јабуке
1 кгр. »»
7.08
бело
Крушке
9.25
кукурузно
—.—
Брескве
»»
13.18
Хлеб пшенични црни
3.50
Кајсије
»»
12.75
бели
4.—
Трешње Вишње
»»
Месо
Јагоде
— _
Говеђина
1 кгр.
14X6
Малине
14]—
жива мера
100 кгр.
629.16
Грожђе
12.39
Телећина
1 кгр.
23.25
Шљиве ранке
4.52
„ жива мера
100 кгр.
837.50
Шљиве јесење
4.87
Јагњећина
1 кгр.
14.75
Шљиве сушене
8.—
» жива мера
100 кгр.
562.49
Лубенице
1 ком.
11.59
Овчетина
1 кгр.
15.48
Диње
7.62
„ жива мера
100 кгр.
410.41
Мушмуле
1 кгр.
—.—
Свињетина
1 кгр„
19.
Ораси без љуске
25.—
„ жива мера
100 кгр.
1021.20
Ораси са љуском
9.93
Свињско сушено
1 кгр.
23.75
Кестен
—.—
Кобасице
24 08
Смокве свеже
9.24
Шваргле и чварци
14.29
» суве
15.79
Пршута
49.95
Лимун
1 ком.
1 37
Салама
38.83
Банане
3.—
Шунка кувана
46.76
Неранџе
3.-
Шунка некувана Сланина сирова
24.37 17.84-
Колонијална и др>уга роба
» сува
25.75
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.—
„ ужичка
—.—
„ у кристалу
»»
13.—
Маст свињска
20.45
и у праху
»»
15.—
Сало
20.16
Кафа сирова
»»
90—
Лој топљен
15.66
ж пржена
»»
106*—
„ нетопљен
15,25
Шећер жути Со млевена
"
24.2.75 Ри«5а
Бибер крупан
»»
70.—
Шаран
1 кгр.
14—
Бибер ситан
>•
80 —
Сом
51-37
Паприка млевена
»,
40.—
Кечига
26.36
Г ершла
»»
11.50
Смуђ
23.43
Фида
,,
9—
Пастрмка
25.—
Макарони
»»
14.—
Штука
12.62
Криз
,,
6.—
Бела
9.91
Бадем са љуском Бадем без љуске
»»
22.50 50.—
МлеКо
Лешник са љуском
,,
18.—
Млеко кравље
1 лит.
3.50
Лешник без љуске
,,
38. ~
Млеко овчије
.—
Ванила у шипкама
,,
1600,-
Млеко кисело
1 крг.
8.—
Ванила у праху
,,
1000.—
Масло (путер)
42.12
Пиринач
,,
13.50
Масло топљено
35.31
Урма Мак
,,
62.50
Кајмак
30.95
,,
24.—
Сир обичан
14.12
Чај
„
270.-
„ сомборски
25.—
Цигура
»9
22.50
, качкаваљ
25.25
Цимет у шипкама
,,
155.—
„ трбпист
29.22
Цимет ситан
,,
180.—
„ ементалер
33.74
Грожђе суво Какао
,»
14.80.— Оозарћс
Чоколада
„
75.—
Пасуљ
I кгр.
6.97
Зејтин за јело
1 лит.
31.-
Боб
9.25
Сирће винско
6.50
Сочиво
12.—
Есенција
,,
50.—
Грашак у зрну млад
14.62
Мед
1 кгр. »»
22.-
Грашак у зрну зрео
10,24
Восак
80.—
Кромпир стари
2.16
Пекмез од шљива
„
8.-
Кромпир нови
2.31
Свеће воштане
»»
80.-
Лук црни
2.53
„ стеаринске
»»
44.—
Лук бели
7.63
„ парафинске
,,
40 —
Лук прази
1 веза
1.53
Сапун за умивање
1 ком.
11. -
Боранија
1 кгр.
3.45
Сапун за рубље
1 кгр.
14.50
Бундева
1 ком.
—.—
Сумпор у шипкама
»»
10 —
Тиквице
1 кгр.
2.76
Сумпор у праху
»»
10.-
Шаргарепа
2,39
Сода камена за рубље
3.-
Купус сладак
2.18
Сода масна за сапун
,,
10.-
Купус кисео
4.35
Плави камен
•»
8.—
Спанаћ
7.43
Маст за обућу
1 ком.
5.75
Рен
8.23
Шпиритус рафиниран
1 лит.
61.—
Цвекла
2.28
Шпиритус за гориво
12.-
Кељ
2.70
Петролеј
7.-
Келераба
1 веза
1.56
Бензин
8.45
Карфиол
1 ком.
5.85
Кваеац
1 кгр.
40 —
Зелен за супу
"1 веза
1.31
Лорбер
15.—
Першун
—.56
Маслине
»»
18.—
МироИија
„
—.56
Риба сува
„
45 —
Целер
1 кгр.
1.43
Сардина
1 кут.
22.25