Opštinske novine

Стр. 100

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Техничке дирекције (Књегиње Љубиље ул. бр. 21 II). Кауција у износу од 12.000.— динара за домаће и 24.000.— динара за стране предузимаче полаже се на дан лицитације најдаљг до 10 часова код Главне благајне Градског поглаварства (Узун Миркова бр. 1). Лицитанти биће дужни, да поред реверса о положеној кауцији поднесу лицитационој комисији и сва остала документа, која су законом прописана за учествовање на јавним лицитацијама код државних грађевинских власти. Сва потребна обавештења могу се добига као и услови за ову лицитацију видети сваког радног дана од 8—14 часова у Инжињерском отсеку Техничке дирекције соба бр. 12. Из канцеларије Техничке дирекције Градског поглавчрства БеоГрада VI. Бр. 443 41 год.

Прва офертална лицитација за довршење видања гробница у 24 парцели на Новом гробљу. На основу одлуке Поглаварства града Београда VI. Бр. 479/41 Техничка дирекција Градског поглаварства Београд одржаће на дан 5 марта 1941 год. у канцеларији Архитектонског отсека — угао Књегиње Љубице и Браће Југовића ул. бр. 1 /II, у 11 часова пре подне I оферталну лицитацију за довршење зидања гробница у 24 парцели на Новом Гробљу. Кауција се полаже на каси Главне Благајне Општине београдске и то држављани Краљевине Југославије 31.000,— а странци динара 62.000.— и то најдаље до 10 час. пре подне одређеног дана за лицитацију.

Лицитирати могу само лица која докажу да су испунила све услове предвиђене законом. Технички елаборат: услови, планови, предрачун и сва потребна обавештења могу се добити сваког дана у радно време у Архитектонском отсеку Техничке дирекције. Из канцеларије Техничке дирекције Традског поГлаварства БеоГрада VI. Бр. 479/41 год.

О Б Ј А В А Г. Хаџи Бошковић Димитрије обратио се овом Градском одељку с молбом да му се одобри оснивање индустријске радње за производњу памучних тканина те инсталисање машина и осталог техничког уређаја у ул. Прегревица бр. 213. Поступајући по предњој молби на основу прописа § 109 и 112 Зак. о радњама овај Градски одељак одређује комисијски увиђај на лицу места. на дан 7 марта 1941 у 3.30 после подне. Саопштавајући предње свима интересентима, позивају се исти да своје приговоре у колико их имају против намераваног зидање фабрике и инсталисања постројења саопште овој власти било писмено до дана расправе било усмено на самој расправи на лицу места. Разгледање планова, цртежа и других докумената за подизање овог предузећа може се обавити радним даном у канцеларији овог Градског одељка (соба бр. 11). Ако се не поднесу благовремено приговори против подизања предузећа оно ће се одобрити у колико не буду против подизања истог постојале запреке из јавно правних обзира. Градско ПоГлаварство Београд, Одељак у Земуну, 3.0. Број 3429/41 25 фебруара 1941.

*

Власник: Општина града Београда. — Уредник: Ђуро Бањац, Молерова 16 Штампарија Драг. Грегорић, Кнегиње Олге 21. — Београд