Ošišani jež

ЧАРОБНИ БАР У БОРУ

ЈЕЖЕВА ПОШТА

Молим те, драги Јежу, да оштампаш ово писамце, јер нам је већ досадило да молимо управу филмског предузеКа да Борском руднику не шаљу филмове који немају никакве везе са васвитањем радника. Раније нас није чудило што у Бору нису могли да се виде добри филмови. Међутим, данас кал постоје могућности за правклно васпитавање радника, то нас много чуди. У Бору су се давали следећи филмови: „Шкода срамежљиваца", „Чаробни 6ар“. „Џентлмен гангстер", „Плави вео“ н случни. Жадили смо се филмском предузеђу и усмено и писмено али ништа не помаже. ОштзмјМЈ obo писмо. можда he помоћи да се ти људи уразуме и пошаљу иам боље филмове. Борски рударм

ЈЕЖЕВИ ОДГОВОРИ НА КЊИГУ ЖАЛБИ ИНО-а

Александру ИлиНу, бурекџијм. Пошто сте „бурвк са јабукапродавали по 40 динара килограм, иако ie био без јабука, вемојте се, братац, чудити што су и вааи тај исти бурек у рејону наплатили дупло више него што га ви крчмите. Милени ЛазаревиН, обућарки. • Власт је утврдила да сте за пенџетирање |едне ципеле само за руке узели свега 200 диндра (и словима толико). Али вдаст је такоће утврдила да је власник те ципеле здрав човек и да иде ва обе ноге. А пошто иије пра»о да му вода улааи на једну ципелу а друга нога да иу је сува, решено ,ie да вам се наплати по тој вашој скали пенџетнрање и о«е друте ципеле и још сто динара за судоке трошкове. Главно је да радња ради, докле, видећемо. Надежди М. Милановић, пенаионерки. „Господин“ који се избрецнуо на вас и покааао вам врата канцеларије вије толико широк да и он не би могао лако проћи крба та врата. Навратите тамо који пут па ћете се и саии у то осведочити. Отменој: Кажете да вам је купатило хладно и да не можете да се умивате хладном водом. Па зар морате да се умивате? Намажите лице помадом.

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ

и фашисти указују с мкого страсти СБо|у љубав и помасти Хитлеровој Iедној бисти нл очмглед своЈих властн.

НОВ ПОСАО

Неке сестр« милосрдне на nocao нов се дапе црноберзијанца. Ал н«воље стегле грдмв! нашле cv се к'о од шале rne, иза катанца.

У ЗОНАМА

у евролском делу света жмвот нма чудан ток: у слободи и сад шета многи С.С.-крволок. Најчудније баш од свега данас Iесте улрав то што понегде, место н.ега, властн гоне других сто.

ИТАЛИЈАНСКЕ НОТЕ

Научипи еу и* наци, да од црног праве бело, док cv с н.има к'о ортацн бипи Iедан ду* и тело. Зато н»и*ови подаци траже ноаи ред зацепо! из њи* има да се баци не тек nona него цело.

»КАЈЗЕРИЈАДЕ«

Ото Хабзбург пр« избора посетио Линц. На том путу пратио га н брат његов лринц. Стог' у Бечу, ка|зерштату, други raje наде д а У,е опет тамо бити неке »квјзер'јаде!«

ЈОШ ЈЕДАН...

Злочинаца царских попела се квота. у списак |с viu’o н принц Нашимота.

ЖИКА АТОМ И ПАНТА РОКФЕЛЕР

ЈЕЖЕВЕ БОДЉЕ

МОНАРХИСТА СТИЦАЈЕМ ОКОЛНОСТИ

Народне властн у Београду нздале су наредбу да сви кућевласници морају испред својих зграда да очисте наслаге снега.

Тако |е то кад ни|е ту гззда!

8

Издаје Савез удружења новинара Југр зви;в ни и оч vo«n-— и БО' двн Пешић Урвднишгво и адми истрација; ТеразиЈв 31/111. Iелефон 29-129. Штампарија »ОМЛАДИНА«, Београд, Краљице Наталије 100. Телефон 21-772.

Ј Е Ш

П ДЕЦБМБАР 1945