Ošišani jež

Јежеве недељне ФИЛМСКЕ НОВОСТИ

НЕНАДЛЕЖНО ПОСЛОВЕЊЕ

У Балканској улици су грађапи сопственом иници}<ггш9ош рашчистили рушевине једног зида icoje су зшсрчиле стобраКај,

Како ћемо мм hi Техничиог отсека да радимо, кед оем «м свмм иа еаоЈу руку-

Тршћанска полиција излази у сусрет југословенским новинарима

Трст, 15 марта Цивилна полнција у Трсту, шја је на својој турнеји по предграђима посетила и место Шкедењ, била је очевидац дрскосги неких југословенск-их новннара који су фотографисали оно што се догодило. Поред свега тога, у жељи да се ствар рђаво не схвати, полиција се показала предусретљива прама овим новинарима и покушала је да их поведе собом, како би им ставила на расположење мрачне просторије у Трсту, где би могли развити овоје филмове. Што се тиче батинања грађанства од стране већег броја ncuiHnajaiua, управа подиције ое од тога ограђује и каже да су то могли учинити само они еламенти који су примљени у редове поитиције као добри по »налваоци мвсних прилика, те према томе одговорност пада на сам народ, којн познавајући их добро, није требао да се противи.

ОПЕРАТИВНИ ИЗВЕШТАЈ ЦИВИЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ У ТРСТУ

Трст, марта Агенција Стефани јавља: Из главног стана Мшиитарполицијс се саопштава: уЈединице тршћанске цивилне полиције имале су тежак окршај са италијанским и југословенским заставама с петокраким звездама. Наше јуначке јединице биле оу приеуђене да освајају и чисте кућу по кућу. Упорни вепријатељ ое поново јављ.ао на овакој градској кући, тако да је лини јл фронта остала иста. На ватру коју је грађанство отворило севањем очију, били смо принуђени да уостребимо оружје. Међу цивелнмм стаиовиишtboim има мртвих и рањених. На страни цивилне полотцеЈе ннкоме не фали длака с главе.

Само цитати

У гсроепеггу за кљигу „Исукрст није хиеторијска личност" писац Јерко Дорбић обећава да he књига „бит.l писана простонародно кшзд 6и и најтеже стварш биле нриступачне и јасие санма без разлике". А даље се у проспекту каже: „Тираде воде, крви и Духа одаје тернарнн закон микрокоама и микрокозма езотермичке инидијације"™ „Пита|Гора је рукопис о вишој езотеричкој науци оставио кћерн Дамо. с налогом да ra, осим члановима породице, никоме не сми!е ии показати ии изручити. Узалзгд су јој нуђене велике своте новиз за ту књигу. Док се недозна смчсао доевне религиозие науке; чутн ћемо проповиједи и звукове оргуља, гледати ћемо типове и иконе, али иеђемо ни чути ни видјети Живу Ријеч, Божзиску Ријеч, Суичлну Ријеч, уз ко!е су везани појмови Бога-Оца, Сина, Дјевице-Мајке, Тернаоног закона, маскулина и феминина, смрти * i с-тгФа''. „Синоптичка еваиђеља изграђују човјечанску, а четврто еванђеље божзнску пркроду Исукрстову и вг>ши нсправке синоптичким еваиђељима.* 1

Специјални извештај Јежа са суђења у Нирнбергу

Хесове муке Рудолф Хес, Хитлеров „први замешЈк”, симулнрао је у почетку суђетва абпормалног. Ускоро се предомислио и изјавио да је потпуно иормалан. Међутим када Је завршен доказни поступак, дошло се до закључка да оно што Је радио Хес, не може да ради и није радио ни један мало нормалан човек. До врага, узвикнуо Је Хес; абнормалног сам лако симулирао, а.ти како сада да симулирам нормалног?

ШтраЈжер n Ташмуд Јулцјус ШтаЈхер, који је био глашш иницијатор и оргаикзатор прогоиа JeepeJa, почео је, ■»јаиж ради, да проучава Мојсијеве закоие. Али и то је ускоро ocrasi«) када је дошао Mfi вогдавља „Око за око, *уб за syC”.

Герииг у немилости Гериигов бранилац Је изЈавио да }е Херман престао да буде Фиреров љубимац н пао у немилост још 1943 године. Као доказ адвокат Је поднео уверење да се у то време Хитлер верио са Евом Браун.

Геринг; Ми смо, пк.иодо судиЈо, звалм Черчила за сгедока, а сада тражимо да иам ом буда бранилац.

Салонски разговари

Мв| дир Лулм, дал' ств чупи шта то ]«Bjva Парм| А| ам сорм. матеори смрснКа им ствври_ Вмснм ааигрвЈта, шери, |еда« трокмиг.* Звог мшап кра| је саета. ништа није шокинге Лупм кпизм као пегпа Џоева |е рука стегпа, cae |е то у Дискретна се светдост клатм, па сва блазиш лмца злати у ппаеом салоиу.

МОБИЛИЗАЦИЈА У ХОЛАНДИЈИ

Хаг, 15 ма.рта Пошто је чак и у Холандији констатовано да је рат у Евроии оаовим завршен, холандокл влада »аредила је најзад мобилизацију резервних офиЦ)И|ра и подофицира. Ова вест је саовим неоправдано изаавала. узбуђење не само у Холандији него и у многим друплм земљама. Како уверавају из званичиих кругова, ово и иије нетса мобшшзација, већ решаваине беспослице у Холандовји. ХОКУС - ПОКУС

За ккђжжичара се спремао Мухамед Сердаревић, звани „Херцеговац", из Зенице. У ту сврху je припремио неколико великих јастука, над којнма треба промрмљати једну иистичну фор-

кулу јогиа, na се из њих могу вадити свидени шалови, поткошуље, чаране мушке и женске, војиичке блузе, ципеле, сахарин, писаће машине и друге разноразне ствари.

СB-OВЦИ ВАТРОГАСНЕ ЧЕТЕ

Враннлац у Нирнбергу (« из|авио а* су СС трупе бнле оргвнмзаци)« доброаољних кагрогасаца м одгајнаача naca.