Ošišani jež

О НЕПОЗНАТИМ ПРАВЦИМА

Милован ВРЖИНА

Карикатуре на овој страни:

Мухамед ЂЕРЛЕК

Горан ЋЕЛИЧАНИН

Сви путеви су некада водили у Рим, а данас сви непознати правци воде - из БеоградаЈ Србија, брапе, изгледа, има највише непознатих праваца од свих земаља на свету! Сва места из којих се долази 'су позната, а сва места у која се одлази су, углавном, непозната! Не зна се где је одлетео Милошевић, али сви су изгледи да је отишао у непознатом правцу. За разлику од њега, Гор Ица Гајевић је остала, али такође у непознато.м правцу. Хаџи Драган Антић је нестао у непознатом правцу, или је можда непознати правац познат Редакцији. О Драгољубу Милановићу се • зна све, изузев правца, који је још увек непознат! Пут под ноге у непознатом правцу најбрже се хвата авионом! Па, како се могло догодити да одједном имамо толико непознатих праваца? Погрешно је мишљење да су непознати правци они у које људска нога још није крочила. , Да ли је нормално да сви кривци нестану у непознатом правцу? Упознајмо непознате правце, да бисмо их више волели.

Како је могуће да се нико није досетио да на време упозна непознате правце? Како су они који су се упутили главом без обзира у непознатом правцу били сигурни да су то заиста непознати правци? Ко им је јавио да правци заиста непознати? После оволике бежаније у : непознатим правцима, поставља се питање: има ли их још! Није ли дошло време да се у уџбенике географије унесу и непрзнати • правци? Како се могло догодити да непознати правци остану доступни само познатим кривцима? Шта су до сада радили млади

горани, шта планинари, а шта извиђачи и спелеолози? Где је био Пера из контроле лета? de ли организована потера за познатиМ кривцима и за непознатим правцима? Ако није, треба обуставити потеру за познатим кривцима и кренути у потрагу за непознатим правцима на којима ће се, без све сумње, лронаћи и дотични кривци! Ко је чувао еве ово време непознате правце од оЧију јавности, а сад знамо и за чије бабе здравље? И, уопште, ради ли се интензивно на откривању непознатих праваца? i На крају крајева, да ли су сви непознати правци заиста непознати, или се само праве? «. Коме је у интересу да се 6 непознатим правцима ништа не i зна? f ОстаКе непознато зашто су f правдољубиви одедном \ постали толико - правољубиви! Човек јесте наше највеће благо. Зато ми је и криво што је нестао у непознатом правцу, Жао ми је, додуше, и блага, ,али ми је човека А сад,сви у своје непознате правце! И пишите, Задња поштаГ непознати правац!

15