Ošišani jež

ОЗОНСКЕ РУПЕ

-Чуо сам, јадо мој, за неке озонске рупе.. -Ма, нијесу озонске, него законске! -Знам ја за законске. Њвд има много. Оне су крај нас свуда у законима. Закони су нам потпуно шупљи. Ко швајцарски сир. А да није рупа у сиру, јадо мој, како би тај сир изгледао. Био би ко да ијеш репу, Него ти вељу, то су озонске. Чита сам у новинама. -А јеси ли и виђа? -Виђа вд нијесам. Јесам, кад биг лага. Али, цијело љето ти на сунце излазио нијесам, а о купању и да не зборим. ако не рачунам туш и каду. Ноћу сам шета, али не по мјесечини, но само кад је небо облачно. -А реци ми, јадо мој, јесу ли те озонске рупе опасне. Може ли се проз њи n'ponac, па пасти на неки други свијет? -Кажу да су много опасне. Али се проз њи не може пропас, без ако шеташ по облацима. Однји се, кажу, добија ракш још нешто грђе. -Може бит морска звДјезда! * -Каква морска звијезда, чоче. Није ти то море. Те рупе су ти горе на небо. За њи пређе нико није чуја, до Бога, Боже ми помози. -Вала, кад уштедим коју цркавицу купићу карту за авион Биоград - Подгорица, Па, правац Тиват. Успут ћу читаво вријеме да посматрам небо, не би ли видио коју рупу, јадан.

-То можеш, бели, али не вјерујем да ћеш вд виђет.Оне су високо, даље но до Цеклина. -Мора да је то јадо мој. -Да није далеко, ја би се први попео и скочио падобраном, па кроз озонску рупу. И то самцијет. Не би се вала боја. Ја сам ти скака и са Бранковог моста, оно кад смо и бранили од читавога свијета. али, није ми пријатно да се љети купам. Све ми се чинида ћу пропас кроз озонску рупу у море и да 'у се налокат воде.:. -Богуми се не ваља налокат воде ни пашчету, а комо ли јунаку. -Него, можда би било боље да купимо двоглед, па да шњим по ваздан гледамо не би ли видјели коју озоНску. И онако ништа не радимо.' А гласање је већ за нама. Замолићемо ове наше да нам изнесу фотеље на вр солитера. И ко првивиди озонску рупу, његова је. слажешлисе? -Ко слаже, говно изио. А ко ју првивиди, његова је. А послије 'емо је дијежт ко браћа говна. -А садла идемо дома, па кад сјутра рано устанемо-око подне или послије уре, право на солитер. На поса, но шта!

Митар МИТРОВИЋ

22

гш ж-% ш ш tv т Ш Сг ГЈ■ -т Ш Ш V-, ->Г v ' ■ 33. ЛИст за сатиру и хумор ■ Уредник: Драго БОЈОВИЋ Година 107. НОВА СЕРИЈА Број 77