Podgorac

2 оне Фр рете. ретеорлтањшет 17. август 2002,

На Соколским планинама, са општинском Владом Осечине

хЧланови Извршног одбора, секретар СО и начелник за привреду и финансије посетили градилиште новог пута од Рожња до Крста на Соко-граду и манастир Свети Никола “ За изградњу саобраћајнице, која омогућава прилаз новом светилишту на тромеђи, општине Љубовија, Крупањ и Осечина издвојиле по 200.000 динара "Владика г. Лаврентије захвалио се на драгоценој помоћи и свеукупно доброј сарадњи која је успостављена између СО Осечи-на и Шабачко-ваљевске епархије

|

|

На захтев Српске православне цркве - Шабачковаљевске епархије, Извршни одбор СО Осечина одобрио је 200.000 динара на име учешћа у финансирању просецања пута кроз беспуће Соколских планина - од

ПЕТРИНА СТЕНА - Прво заустављање на више неугодном него дугом путу у теренским возилима било је код Петрине стене, надомак Рожња. На снимку (с лева) - Средоје Јеросимовић, Живорад Бојчић, Радован Поповић, Драган Поповић, Бошко Петровић, Анђелка Павловић, Јордан Ристивојевић, Радмила Радуловић и возач Радоје Спасојевић.

НА ПЛАНИНИ - После напорног пута свима је добродошао краткотрајни предах, на Рожњу, уз окрепљење на трави. Са највише коте у општини Осечина, по лепом дану, поглед се пружа све до термоелектране у Обреновцу.

висоравни Рожањ до Крста на Соко-граду у дужини од два и по километра. Са истим износима у изградњи ове саобраћајнице, која се налази на тромеђи и омогућава прилаз са свих страна до манастира посвећеног Светом Николи, учествују општине Љубовија и Крупањ, а извођење радова поверено је инжењерцима Војске Југославије из шабачког гар-низона.

Крајем јула из правца новог православног светилишта у подножју старог турског војног утврђења

према Рожњу, трасом која на местима води козјим и до сада непроходним стазама, почели су радови, а градитеље су 1. августа посетили чланови општинске Владе Осечине на челу са председником Живорадом Бојчићем, секретаром СО Јорданом Ристивојевићем и начелником Одељења за привреду и финансије Радмилом Радуловић.

У манастиру Соко делегацију из Осечине угостио је владика Лаврентије, епископ шабачко-ваљевски, који се најљубазније захвалио на драгоценој помоћи и свеукупно одличној досадашњој сарадњи и разумевању између

општине Осечина и епархије на чијем је челу.

ЦРКВА - Боравак на Рожњу искоришћен је и за обилазак новоподигнуте цркве и посету надалеко чувеног извора са окрепљујућом водом која избија испод букових жила.

5 55 ГРАДИТЕЉИ - На градилишту нове саобраћајнице делегација општине Осечина имала је пријатан сусрет са извођачима радова војницима из гарнизона у Шапцу.

(Текст и снимци Д. САВИЋ)