Podgorac

20

СЛодгораи,

(Ота та

31. децембар 2002.

КОШАРКА - Успех пионира Осечине

У ВИШЕМ РАНГУ

После освојеног другог места у групи Међу окружног првенстава му ш ки х пионирских селе-кција, екипа Осечине се кроз квалификације, заједно са Сремом из Сремске Митровице, домогла вишег ранга такмичења Квалитетне лиге Србије.

Калификациони турнир одржан је прошле недеље у Осечини. Домаћи кошаркаши били су бољи од вршњака из Шапца /70:53/, а у продужецима су изгубили од Срема 61:67, у

регуларном току 53:53/, који је победио Шапчане /77:45/. Заједно са тренером

Аћимовићем остварили су Тешановић,

овај успех

Радивојевић, С. Гачић, Миловановић, Мар. Марковић, Јанчић, Ненадовић, ДЕ Гачић,

Глишић и Мих. Марковић.

Д6

Фудбал

НАЈБОЉЕ - КОД

У нашој општини поред ОФК Осечине постоје још три фудбалска клуба која се такмиче у |! општинској фудбалској лиги Ваљево.

Најуспешнији у јесењој сезони били су фудбалери ФК Миленко Павловић - Пилот из Г. Црниљева са пет победа исто толико нерешених резултата и само три пораза и гол разликом 19:17 они су заузели пето место

"КИСЕЛЕ ВОДЕ"

Задругар из Лопатња био је јесенас девети са 14 бодова и скором 4 27 уз гол разлику 23:43. Две победе један нерешен резултат и чак 10 пораза били су "довољни" фудбалерима Рибникара само за претпоследње тринаесто место. Надајмо се да ће освојити више бодова, а самим тим и поправити свој пласман.

са "освојених 20 бодова. ВК. Опројка ЗА САДА - ТРЕЋЕ

Женски одбојкашки клуб која громогласним и ватреним "ОСЕЧИНА", ако би "забо- навијањем пружа подршку равили" други део прошло- одбојкашицама.

годишње такмичарске сезоне, био _би убедљиво наш најуспешнији спортски колектив. У односу на већ поменути неславан крај прошле сезоне, када су заузеле претпоследње место, ове године су треће са само два пораза и пет победа. Ако томе придодамо и одличан старт у купу, где су забележиле две победе, елиминисавши из даљег такмичења екипу из друге "Б" лиге Спартак из Љига, ипак заслужују епитет најбољег спортског колектива У Подгорини.

Форма талентованог триа К. Андрић, И. Павловић и Д. Драксимовић је у успону, амбиције руководства клуба су да се иде на још бољи пласман, и евентуалном победом над Црвеном Звездом |! на домаћем тере-ну, иде на сам врх табеле.

Не сме се заборавити ни значајан допринос публике,

Са радом је почео и мушки одбојкашки клуб. Направљена је селекција, тренутно се ради на увежбавању и савлађивању технике. Тако да можемо очекивати већ догодине такмичење и у мушкој одбојци.

Помоћни тренер Милка Милановић је дебитовала победом у купу против екипе из Зворника. Први пут — је самостално водила екипу, забележила је победу од 3:2, али је и она сама морала да заигра у четвртом и петом сету.

У другом делу, који почиње средином фебруара у утакмицама са Црвеном звездом и екипом Бегаљице одлучиваће се о пласману од првог до трећег места.

Пожелимо им да у 2003. направе највећи успех у свом шестогодишњем постојању.

Милан ПЕТРОВИЋ

ОФК Осечина

Најпопуларнији осечински спортски колектив ОФК Осечина у последње две сезоне преживљава тешке тренутке. Након што је прошлу _ сезону изборио опстанак, спортски речено на "мишиће", ништа боље није ни ове јесени. Од петнаест одиграних утакмица Осечинци су добили само четири и уз један нерешен сусрет и десет пораза налазе се тек на 13. месту.

Екипу је до петог кола водио Душан Павловић, а од тада на незахвалну клупу поново је сео Војислав Лукић.

По његовим речима и поред тешке опште ситуације један од разлога овако лошег резултата и пласмана свакако је и велика недисциплина играча.

А о тој општој ситуацији председник клуба Славко Чава Павловић каже:

-Само захваљујући Скупштини општине Осечина односно њеним новчаним дотацијама, клуб је успео да изгура ову полу сезону. Играчи готово да нису тренирали, а и ово мало бодова исто што смо освојили дошло је као последица њихове младости и велике борбености у одређеним утакмицама.

И поред свих тешкоћа надамо се да ћемо се у овој паузи новчано стабилизовати и играчки појачати и да ћемо на крају сезоне бити у горњем делу табеле што би нам гарантовало опстанак у лиги.

Један од подстрека за то

СУМОРНА ЈЕСЕН _

нам је и 55 година постојања клуба коју ће бити свечано обележено крајем године. _

Управо поводом прославе 55 година постојања клуба на пригодној свечаности биће додељена и признања:

Плакете су добили:1П Темабо, Крушик-Пластика, Подгорка, СУП, СО Осечина, Спортски центар Осечина, Радио Осечина, пл АгроОсечина, стр Осечина ауто, Дом Здравља Осечина, Стрела Турист Ваљево, ПП Фрута, ЈКП-Осечина, СТКР Бенефит и ОФК Ваљево.

Дипломе су добили: Савић Томислав, Брадоњић Бранислав, Станисављевић Драгољуб, Перишић Живко, Урошевић Паун, Милошевић Душан, Јовановић Боривој, Павловић Слободан, Николић Станко, Вујичић Живорад, Николић Драгољуб, Л.У. Миленко Павловић-Пилот.

И најзад похвалнице су добили: Павловић Светолик, Павловић Војислав, Станисављевић Владимир, Прокопић Слободан, Бојчић Живорад, Перишић Драган, Миловановић Љупко, Милошевић Милан - Мита, Јовановић Милорад, Николић Горан Чава, Радуловић Драган, Андрић Небојша. Николић Горан, Лукић Војислав, Павловић Радивој И постхумно Ракић Душан, Драјић Ђорђе, Манојловић Љубисав, Петровић Гаца, Ћесаревић Слободан, Драјић Жарко и Вујичић Витомир.

В. КРСТИЋ

Ликови спортиста

МАРИНА - ПОНОС ПОДГОРИНЕ

Спортиста који успешно гради каријеру и издваја се као најуспешнији спортски лик из

наше средине, свакако је млада одбојкашица Марина Тешановић. Марина другу сезону игра за ваљевску _"Србијанку“ као средњи блокер у првој постави.

На наше питање како усклађује тренинге и обавезе у школи (!| година гимназије), каже: ·

-До сада сам уложила доста труда и времена, дајући све од себе да будем добар спортиста. У школи немам проблема, редован сам ученик. Време се мора правилно распоредити на обавезе и спорт, мало ми остаје за забаву и неке друге активности. Жао ми је што не могу чешће да долазим у Осечину где живи моја породица и где волим да дођем. Други део првенства ће нам вероватно бити лакши, имамо лакши распоред па се надамо и бољем пласману екипе на табели - каже Марина.

СА.