Podgorac

20 СТодгорац,

Турнир кошаркашких нада у Осечини

(та рт

ГИМНАЗИЈАЛЦУ ТРОФЕЈ МЕМОРИЈАЛА

У финалу занимљивог надметања кадета у знак сећања на преминуле кошаркашке раднике из Осечине Ваљевци савладали домаћине 85:77, а у борби за треће место Раднички (Крагујевац) - Нови Пазар 70:54.

Кошаркаши Гимназијалца из Ваљева победници су дводневног квалитетног, другог по реду, Турнира кошаркашких нада "Милијан Срећковић", који је одржан почетком лета у Осечини поводом десетогодишњице смрти вредног спортског радника из овог места чије име ово такмичење носи, али и у знак сећања на остале преминуле чланове Сретена Алексића, Витомира Вујичића, Божидара Вујанића, Душана Ракића и Зорана Иконића.

У узбудљивој финалној утакмици даровита екипа тренера Душана Ружичића заслужено је победила домаћине са 85:77 (45:38) и освојила трофеј, којег је капитену Томићу предао син Милијана Срећковића Раденко, сада један од теренера у ваљевском Металцу.

У борби за треће место Раднички из Крагујевца савладао је Нови Пазар са 70:54 (36:25).

Првог дана, Осечина је била боља од Новопазараца - 80:69 (32:46)

У другој полуфиналној утакмици Гимназијалац је надиграо. Крагујевчане - 74:63 (39:25).

На комеморативном скупу пред почетак турнира, којег је отворио председник општинске владе Живорад Бојичић, одата је пошта свим преминулим члановима клуба и приређена мини изложба фотографија, које на свој начин илуструју минулих 27 година постојања кошаркашког клуба из Осечине.

Клупским ентузијастима драгоцену помоћ за успешну организацију овог турнира пружили су: СО Осечина, Крушик-Пластика", ОШ "Браћа Недић", СЦ и ЈКП "Осечина", затим "ТЕМАБО", "ВЛАНА-Р", "КОШ-КОМЕРЦ", "ФРУТА", "Звонце", Радио Осечина, Ресторан "Чава", "ЗОО-ВЕТ" и Дописништво "Вечерњих Новости" и "Напреда".

5. август 2003. ,. У кошаркашком кампу на Златару

ВЛАДА НАЈБОЉИ _ "ПЕНАЛЏИЈА"

Са Златара, из друге смене тради- | ционалног кошаркашког кампа "Каста“, | даровити кадет Осечина Владимир Радивојевић вратио се окићен вред- | Ним наградама и са занимљивим понудама за наставак каријере. _

У извођењу слободних бацања био је | бољи од свих својих ривала из кампа, | а његова екипа у игри "5 на 5" освојила | је прво место. Озбиљност у раду и таленат нису промакли будном оку стручњака, тако да су, после Војводине из Новог Сада, уследиле и нове конкретне понуде, а најозбиљнија од тренера Богољуба - Боција Ђурића из крагујевачког Радничког.

- Уписао сам се у Ваљевску гимназију и уколико Осечина не буде имала такмичарску екипу приступићу млађим селекцијама Металца или Гимназијалца, а касније, видећемо... - скромно каже млади Радивојевић, пред којим је кажу добри познаваоци прилика, лепа кошаркашка будућност.

до:

Карате П Р 3 Е М

Полазници карате секције "Шогун" из Осечине, а у саставу карате клуба "Шогун" из Ваљева, учествовали су | јуна на турниру у Новом Саду у организацији карате клуба "Соко" из Новог Сада.

На турниру је учествовало 440 такмичара у оквиру 29 клубова. Заљубљеници у овај спорт вратили

Таленти

МИТА" НА ПРАГУ ЕВРОПЕ

Све је више талентованих спортиста из наше средине којима су отворена врата за улазак у свет познатих и признатих клубова код нас, али и у иностранству.

Мирко Медић - "Мита", момак рођен 1980. год. прве спортске и фудбалске кораке започео је у Осечини са 12 година. Затим одлази у ваљевску "Будућност". Његов таленат није остао

су се након свог првог учешћа на такмичењу, |окићени са 6 златних, 2 сребрне и 1 бронзаном медаљом.

Карате секција "Шогун"-Осечин почела је са радом 1 марта 2003. године држава тре инге три пута

изацији тренера лександре улић а под надором Драгана Митровића - црни појас 5-ти дан.

Н. Миловановић

незапажен. Каријеру наставља у мионичкој "Рибници" по две године игра за "Железничара" из Лајковца и за први тим "Младости" из Лучана. Тренутно игра за ваљевску "Будућност". Мирка су "снимили" стручњаци из Белгије и Француске. Сада му се смеши Швајцарски "Делмонт" и белгијски "Гињен', одакле му стижу понуде.

дио

УСПОМЕНА СА ЗЛАТАРА - Владимир Радивојевић у друштву са некадашњим вишеструким репрезентативцем и интернационалцем Николом Лончаром, једним од промотера кампа "Каста

У

Млади и талентовани Медић треба ускоро да одлучи где ће наставити = фудбалску каријеру.

Његове жеље, али и упоран рад, довели су га на праг успеха. Остаје само да тако настави, а Осечина ће имати још једно сјано и поз-

у “нато име у свету вечитог спорта фудбала. БА