Podgorac

12 СТодтораш,/ РВЕЗ5

31.03.2006:г.

ИЗ ИЗВЕШТАЈА О РАДУ СД "ПОДГОРИНА" ОСЕЧИНА ЗА 2005. ГОДИНУ

Свих шест клубова лане из буџета Општине добило (и потрошило) милион динара “% Драгоцена помоћ СЦ "Осечина"

СПОРТСКО друштво "Подгорина" из Осечине основано је почетком 2005. године са циљем да обједини, унапређује и развија област спорта на територији ове општине.

У СД "Подгорина" добровољно су се учланили сви регистровани спортски клубови из ове општине, без обзира на спортску дисциплину коју негују, и то:

1. Фудбалски клуб Осечина из Осечине, 2. Женски одбојкашки клуб Осечина из Осечине, 3. Фудбалски клуб Рибникар из Пецке, 4. Кошаркашки клуб Осечина из Осечине, 5. Фудбалски клуб Миленко Павловић из Горњег Црниљева, и 6. Фудбалски клуб Задругар из Лопатња.

-Органи СД "Подгорина", пре свега Управни одбор у чији састав су ушли представници свих клубова, затим Спортског центра Осечина и Општине, у првих неколико месеци имали су проблема да прикупе наопходну документацију за регистрацију СД код надлежног републичког министарства јер су поједини клубови, из неких својих разлога, одуговлачили да доставе тражене и неопходне податке и материјале - каже Боривоје Јовановић, председник СД "Подгорина".

Како су такмичења, односно првенства, у већини спортова била на прагу или већ у току, а клубови у обавезама да што пре измире одређена финансијска потраживања, то је одлучено да се сва финансирања из општинског Буџета привремено врше преко, искључиво за те намене предвиђеног, новоотвореног подрачуна Спортског центра Осечина.

На тај начин, клубови су на основу извршених требовања и испостављених рачуна о утрошку, добијали средства за своја редовна такмичења и то за следеће намене: трошкови котизације, трошкови превоза на гостовања, и трошкови суђења и делегата на домаћем терену.

Средства су одобравана и пребацивана клубовима за све њихове активне такмичарске селекције - сениоре, јуниоре, кадете, пионире или "петлиће".

Тако се скоро сва активност Спортског друштва

ЖОК “ОСЕЧИНА" ПРВАЦИ ТРИ КОЛА ПРЕ КРАЈА

ЖЕНСКИ одбојкашки клуб Осечина, после девет година постојања, постигао највећи успех до сада. Од следеће сезоне наступаће у - Другој лиги! Ове сезоне чета тренера Зорана Петровића била је супериорна у својој групи. Три кола пре обезбеђено је прво место у лиги. Успех је још већи ако се у обзир узме чињеница да ни једну утакмицу нису изгубили. Противници су успели само да им узму три сета.

У суботу 8. априла у 18:45 у СЦ "Осечина" је и свечана додела пехара и прослава освајања шампионске титуле. Клуб позива навијаче и све љубитеље спорта на заједничко обележавање великог успеха девојака из одбојкашког клуба. ;

"Подгорина", уз велику помоћ Спортског центра "Осечина", током читаве 2005. године сводила на посредовање у финасирању спортских активности између буџета локалне самоуправе и крајњих корисника - спортских клубова и њихових селекција.

Према плану Општинског буџета за 2005. годину за спорт је издвојено 1.000.000,00 динара, а клубови су добили средства у следећим износима, и то: 1.ФК Осечина, за три селекције (сениори у Окружној, пионири и петлићи у Регионалној, односно Међуопштинској лиги) 441.999,85: 2. ЖОК Осечина, за три селекције (сениорке у Републичкој, кадеткиње и пионирке у Међуокружној лиги) 179.442,15: 3. ФК Рибникар, за прву екипу (сениори, Окружна лига) 254.802,00; 4. КК Осечина, за млађе категорије (пионири у зонској-међурегионалној лиги) 55.671,00; 5. ФК Миленко Павловић, за први тим (Прва Општинска лига Ваљева) 58.961,00, и 6. ФК Задругар, за први тим (Друга Општинска лига Ваљево) 19.374,00 динара, што износи укупно: 1.010.250,00 дин

-Руководство СД "Подгорина“ није оцењивало такмичарске успехе екипа, што је задатак управа клубова, али констатује да су све селекције које су пријављене за такмичења у својим категоријама у прошлој години испоштовале спортска правила, наступале часно, без изостанака са утакмица и 6ез инцидената. Постигнути резултати су складу са својим тренутним могућностима, степеном организованости и развијености. На другој страни, буџетско финансирање одвијало се у оквиру зацртаног плана, а клубови су, као по народној изреци, "пружали ноге према дужини губера'-истиче Јовановић.

Такође је закључено да је спортски потенцијал општине: Осечина далеко већи од актуелних резултата, али да је за веће домете неоходно осетније побољшати материјалну основу, како у оном делу у којем би средства требало да обезбеде сами спортски колективи, тако и када су у питању укупна улагања заједнице (државе и локалне самоуправе) у ову област.

У ~ У Е ЈУ “ОСЕЧИНА" - РИБНИК Једн од

Рибникара за ииједначење фото (М.П.) |

| ОФК