Policija

= 206 —

квога посећује чешће у стану, старајући се свим средствима да и у јазном и у приватном животу буде исправан војник Христов т. |. човек без порока. У Енглеској је армија спасења овим начином, а нарочито својом крутом војном дисциплином на стотине хиљада људи одвикла од пића и порока и створила их корисним за друштво.

И ако се армија састоји махом из чланова сиротније класе, ипак располаже огромним материјалним средствима добивеним: у виду поклона и завештавања од имућнијих људи, који желе да се уздигне морал код нижих друштвених слојева, у виду прилога на скуповима, од новина, списа и униформи.

Армија спасења у своме раду. долазила је више пута до сукоба са руљама уличним, које противу ње драже и подржавају механџије и продавци алкохолних пића. Те су банде такође организоване под именом „Скелет-армије“ и понегда је бивало 5—600 жртава: годишње.

За време овога рата у почетку први пут нам је долазио један пуковник ове армије г. Говарс, који је родом Холанђанин, а дошао је тада са прилогом острва Јаве за нашу ратну сиротињу. Ове године г. Говарс је понова долазио са већим бројем официра, када је армија организовала продају разне робе у циљу сузбијања скупоће. По њиховој тактици рекогносцирање је нашег терена СНО под видом хуманих дела

ратној сиротињи. Д-р Чеда Митровић

ВЕШТИНА ОТКРИВАЊА ЗЛОЧИНА!

—— пити -———

Одш5, дшад, ашбиз аихв, си, дпотодо, авапдо. “

1. Вештина кривичне истраге

Свестрано тумачење постанка дела, проналазак трагова који су остали при извршењу дела, утврђивање идентитета

: Г. В. Лебедев, бивши начелник руског централног биро-а за идентификацију криваца и шеф Кривичног Одељења Министарства: Унутр. Дела, који се бави у нашој средини, како смо у листу објавили, био је љубазан да нам за „Полицију“ спреми овај и још неколико других чланака, који ће представљати једну целину. Ур.

„Полиција“ “