Policija

— 464 —

КЊИЖЕВНОСТ.

А. Нове књиге:

Ј; Издавачка књижарница ГЕЦЕ КОНА — Београд.

Политичка историја Србије у другој половини деветнаестога века, књ 111, написао Живан Живановић, члан Државног Савета. Садржај: Краљевско намесништво по абдикацији краља Малана и Прва половина владавине краља Александра ! (1889—1897). Спољна политика Краљевине Срба, Хрвата и Словензца у год. 1922—1924 —- говори и експозе Д-р М. Нинчића, Министра Спољних Послова у Народној Скупштнни

2. Издање књижаре РАЈКОВИЋ п ЋУКОВИЋ — Београд.

Закон о таксама за полицијске власти у Србији и Црној Гори, са свама правилницима и Њиховим изменама и допунама, поређавим уз текст закона и његову тарифу логичнним редом, са најновијим објашњењима Ген. Длрекције Посредних Пореза, Државног Савета, Касац. Суда и обрасцима за извештаје по законским прописима, средио Жив. Девечерски, шеф одсека Ген. Дирекције Посредних Пореза, друго потпуно измењено и допуњено издање са целим текстом закона; стр. 304; цена 45 дин. и

Закон о таксама за општинске власти у Србији и Црној Гори, сређен на исти начин, од истог писца, исте. величине и по истој цени. Оде ове књиге израђене су у циљу олакшања примене закона о тгксама у пракси.

Својим досадашњим јавним радовима њихов редактор г. Деве черски, наш сарадник, дао је довољно доказа о својој компе· тенцији у овим пословима, и с тога сматрамо за дужност да: полицијским и општинским властима скренемо нарочиту пажњу на ове његове корисне књиге.

3. Сопсшвена издања:

Дисциплински прописи по закону од 31. јула 1923 о' чиновницима и осталим службеницима грађанског реда, написао Келго Кавалијери, председник управног суда у Загребу; стр. 272; цена 70 динара.