Policija

— 415 —

ној порези одредила и деоница коју има оправити или количина. рада коју има одрадити.

Пореске власти (уреди) дужне су на захтев општинске власти, у року од 7 дана послати општини спискове о задужењу њених грађана непосредном порезом и тиме омогући општинским властима састављање горњих спискова. За нехатност у овом погледу пореске власти биће одговорне Министру Финансија.

Овај списак мора бити састављен и објављен у свакој општини најдаље до 1. Мрта сваке године.

Ове спискове саставља Суд и Одбор дотичне општине по: упуству и под надзором, управне (полицијске) власти.

Где изабратих општинских управа не би било, ове спискове саставиће одговарајуће управне власти, које су одговорне за. њихову тачност и исправност.

У ове спискове неће се уводити она лица, која су изузета чл. 1. овог Правилника, Сви остали порески обвезници морају бити унети у ове спискове, без обзира на њихову старост.

Члан 3.

Спискови обвезника, састављени по чл. 2. овог Правилника, морају бити састављени у три примерка, који ће бити оверени од стране општинског суда и одбора, а где ових нема, оверу ће ставити надлежна управна власт.

Од ових спискова један примерак задржаће општински суд, а по један послаће грађевинској и управној полицијској власти.

Жалбе противу неправилно састављених спискова достављају се полицијској власти и исте се имају као хитне расправити у року од з дана.

Против решења полициске власти може се незадовољна страна жалити Министру Унутрашних Дела у року од седам дана, чије је решење извршно.

Ако грађевинска власт од неке општине ове спискове не буде добила на време, захтеваће преко надзорне управне власти да јој се исти што пре доставе и одговорна лица казне за лабаво вршење своје дужности. | Поменути пискове имаће следеће рубрике:

1. редни број,