Policija

— 416 —

име и презиме обвезника, његово занимање, место одакле је,

5. колико плаћа непосредне порезе по распореду пореском за дотичну, односно за прошлу годину.

Ови ће спискови бити основа за рад на оправци путева народном снагом, односно основа за замену личног рада новцем код оних општина, које буду донеле одлуку, да своју деоницу преко предузимача оправе.

ње 62 Го

Члан 4.

Оправка путева вршиће се по деоницама.

Деобу ових деоница на поједине општине извршиће управна власт у присуству свих председника општинских и уз сарадњу инжењера окружне самоуправне грађевинске секције а с погледом на састављене спискове обвезника по појединим општинама сходно чл. 2. овог Правилника.

Свака општина има добити своју деоницу сразмерно броју њених пореских обвезника и своме имовном стању.

Деобу оних деоница на поједине обвезнике извршиће саме општинске, односно одговарајуће управне власти где општина још нема, сразмерно имовном стању појединих обвезника. Задругарима ће се одредити деоница сразмерно њиховом имовном стању и броју задругара способних за рад.

Жалбе противу неправилне деобе ових деоница решаваће полицијске власти, свака за свој срез.

По жељи грађана дотичне општине, општини се може дозволити да целу своју деоницу пута оправи и путем заједничког рада свих њених грађана или и путем предузкмача, сразмерна непосредној порези њених грађана.

Било да се оправка пута врши у заједници, било по деоницама појединих обвезника, оправка ће се сматрати као завршено тек онда, кад одређени инжињер деоницу прегледа и нађе за исправну. Само у овом случају полицијска власт сматраће да је појединац, односно општина, извршила своју дужност и моћи људство да одпусти са рада.

Ради оправке пута нико се не може позивати на рад нити ву се може одредити деоница ван среза његовог домидила и суседних граничних срезова истог округа.