Policija

— 479 —

јаче контроле, — За рђав резултат у раду одговорно је и техничко и полицијско особље својој претпостављеној власти, а општински органи својој надзорној власти. |

Техничко особље обратиће пажњу да сви радови буду извршени правилно и солидно. При чишћењу канала обратиће пажњу на њихову правилост, односно осовине и нивелете канала, а при насипању пута на каквоћу материјала (земља и песак не смеју се за насипање употребити), на конвексност и ширину застора, који не сме бити мањи од 45—5 метара.

Шљунак на пут износиће се по могућству, само просејан. На правило шосираним и макадамским деловима пута, за оправку употребиће се искључиво тшуцаник. Камен за туцаник, самоуправна грађевинска власт ће благовремгно осигурати. Члан 12.

По завршеним радовима у једној сезони, грађевинске власти саставиће преглед извршеног посла у коме ће тачно описати, како је стање путева било пре отпочетог рада, шта је све и како урађено и у каквом су стању остали путеви на дотичној територији. У овоме прегледу (извештају) грађевинске власти ће изложити и сва своја опажања и примедбе на начин рада. Ако и кад примете да су у интересу самога рада потребне какве измене у овом Правилнику, грађевинске власти ће чинити образложене предлоге за те измене. Ове предлоге могу чинити и општинске и полицијске власти преко Министарства Унутрашних Дела.

Члан 13,

Жалбе на неправилан рад органа грађевинске власти подносиће се Министру Грађевина а жалбе противу неправилне употребе народне снаге и рада полицијских ПРИЗНУ Министру Унутрашних Дела

Жалбе против општинских или управних органа подносиће «се надзорној полицијској власти.

Члан 14,

Овим Правилником замењује се Правилник Бр. 20285, од 20. јула 1923, године. |

Број 14611. Министар Грађевина,

2. јуна 1924. године М. Трифуновић, с. р. · Београд.