Policija

О

ситно, пошто је то противно тач. 9. чл. 4. Правилника за извршење Т.Бр. 62. такс. тарифе, а сем тога и због немања личног професионалног права за ово точење (чл. 1, и 4. истог Правилника).

2. Точење пића у истој згради може вршити друго лице сем његове законите жене или малолетног детета. -

3. Ако се за зграду, о којој је реч, не може добити месно механско право може се, (ако је то нужно и оправдано, по оцени надлежне власти), добити право на точење пића на ситно за једну од радњи из 4. Напомене уз Т.Бр. 62 таксене тарифе (за бифе, винарско-ракиџијску радњу и т. сл.). Да би се добило ово право, треба претходно извадити лично право (ТБр. 63) код жупанијске власти, а потом право за точење пића (Т.Бр. 62) код финансијске дирекције. Како се у овим случајевима има поступити прописано је у чл. 3, 4 и 5 Правилника за Т.Бр. 62 и чл. 16, 17 и 17 Правилника за Т.Бр. 61, 63, 64, 65, 66 и 67 таксене тарифе.

Св. Бр. 2604/1924.

М.

ЗКив. Р. Перићу, председнику општине м. зворничке:

Постоје два основна типа радњи у којима се точи пиће. У први спадају: механе, кафане, крчме, пивнице т.38. „ресторације“, а у други: бифеи, продавнице ужичких производа, винарско-ракиџијске и њима сличне радње.

Први тип ових радњи може се обављати само у зградама, које имају месно механско или кафанско право (ТБр. 61 такс. тар. и чл. 1 Правилника за извршење прописа из ТБр. 61, 63, 64, 65, 66 и 67). Према томе, право на шочење пића у оваквим радњама може се добити само ако дотична зграда има месно механско или кафанско право, п ако њен држалац има лично професијонално право. (Тач. 3. чл. !. Правилника за извршење прописа ТБр. 62. такс. тарифе).

Други тип ових радњи (бифеи и 1. Д.), у којима се такође точи пиће на ситно, не мора бити у зградама са месним механским или кафанским правом. Да би њихови држаоци стекли право за точење пића на ситно потребно је да поднесу доказе о личној професионалној способности за точење пића (лично право) и уговор или ма какву исправу о томе