Policija

ОБЕ

јасно, али се у овом случају оно мора поменути и нејасност прецизирати.

2. Обавештења ће се давати само о стварима, које су у нези са службеном радњом управних и самоуправних власти, а првенсшвено б сним које тангирају јавни иншерес. Према овоме, неће се одговарати на пштања из којих про= вирује адвоцирање за привашне странке, ншпи ће се датим обавештењима прејудицирати одлуке у привашно - правним споровима, као што су многи општински судови до сада тражили. Ови спорови, у колихо су у вези са службеном дужношћу власти, могу се само начелно третирати.

3. Пашања треба постављати прецизно, тако да се из њих на први поглед јасно види шта се хоће, а не увијено и са провидном задњом тенденцијом.

4. Првенсшвено ће се одтоварати на питања, која буду службено угућена.

5. Уредништво и овом приликом сматра за дужност да изјави, да оно за дата обавештења преко листа не наплаћује никакав хонорар, и да је сваки онај, који би овај хонорар тражио за рачун уредништва, обична варалица, коју треба одмах доставити полицијској власти.

Уредништво.

·" Повереницима И претилатницима Полиције.

И ако смо већ ушли у нову годину, МНОГИ претплатници и повереници нису нам још послали дужну претплату за прошлу, 1924. г., а поједини ни за 1923. год. Умољавамо их да то одмах учине, јер и ми имамо својих обавеза које треба ликвидирати. Поверенике још молимо да се заузму око прикупљања нових претплатника и претплате, и да нам спискове нових претплатника као и слупљену претплату што пре пошаљу.

И ако се режијски трошкови увећавају из дана у дан, цена Полицији остаје иста и за 1925. годину: |

а) за надлештва у опште . . . 100дин.

6) за све остале претплатнике . 60 ,„,