Policija

22136

(Овај одговор важи и за суд опшшине дурачкд-речке, у _ одговору на акт Бр. 1773.

По овој ствари уредништво је дало неколико објашњења у пошлој години, у којима су наведене к одлуке Ген, Дирекције Поср. Пореза у смислу датог објашњења,

-

ћ.

Суду општине вучитрнске: -

У 4. напомени уз ТБр. 87. так. тарифе изрично је речено, да се, поред таксе за привремено механисање, мора платити још и половина највеће таксе из ТБр. 62. под #:

Св.Бр. 174.

Ш

Суду општине источке:

По мишљењу уредништва, уговор који срески: здбор закључује са општином за рачун и на корист државе не подлежи цлаћању таксе, према чл. 5. тач. 4. зак. о таксама, али пошто ова ствар није до сада у пракси покретана и расправљана, нити о њој постоји какво службено објашњење, то нека се суд за потребно објашњење обрати Ген, Дир. Поер. Пореза, чија су објашњења обавезна за све власти, у смислу чл. 43. зак. о таксама.

Св.Бр. 103.

У

Суду општине николачке (срез дежевски):

У децембарској свесци „Полиције“ за прошлу годину објашњено је, да осуда на робију повлачи сама собом казну губитка грађанске части (5. !8., казн. зак.) и да лица, осуђена на ову казну, немају бирачко право све дотле док редовним путем (5. 340. кр. суд. пост. не поврате грађанску част“ (чл. 71. Устава и чл. 11. зак. о избору народних посланика).

Св.Бр. 100.

М. Суду општине радичевачке:

У чл. 1. уредбе о убрзању рада код судских и иследних "власти реч је само о претварању старих чаршијских #'по-