Policija

= 185.

чина и по неки пут достигне суму од више десетина хиљада динара. (Наравно то бива у случајевима кад је по среди злочин ванредно тешке природе). И оптужени и адвокат труде се, особито овај последњи, да одређена сума буде што умеренија. У Америци има много људи и завода, који се баве полагањем јамчевина за оптуженике. Наравно, да они на сво; ризик уложени новац траже велики интерес и огромне нузгредне трошкове. У много прилика такав је посупаки оправдан, ради ризика, али присили човека који је ухапшен, а који нема новчаних средстава, а желио би да буде на слободи, да даде таквом лицу или заводу веома тешке обавезе.

Врло је важно питање избор доброг адвоката. Оно истина у Америци има много врло добрих и искусних адвоката, а има чак и друштава ва правну помоћ (Јера! ајд 5осјеће5), али их има и таквих, чије непознавање закона и неискуство може оптуженоме више шкодити него ли користити. Најпаметније је да се човек у избору адвоката управља исто као и у избору лекара, тј. да тражи онога који је најбољи и најискуснији.

Поп 'вока.

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

1

Суду општине јагњилске:

Таксу из ТБр. 3. и 4. таксене тарифе за рачун државе општинске власти наплађују само онда кад уверења издају на основу државних књига и докумената (н. пр. на основу пореских распореда и других књига и докумената државних). Поред ове таксе општински суд наплаћује и таксе из ТБр. 333. и 336. за своју касу, у готовом новцу.

У случајевима, кад општински суд издаје уверења на основу личног сазнања, или на основу својих општинских докумената и књига, наплатиће само таксе из ТБр. 333. и 336. у корист своје касе. –

Таксу из ТБр. 3. и 4. за државу наплаћују општински судови и у случајевима кад два или више лица издају каквом трећем лицу уверење, па на њему не прилепе државну таксу из ТБр. 3. и 4, а поднесу га општинском суду на потврду.