Policija

= 141 —

вештати своје имање коме хоће, у смислу 5 477. ов. закона _ као што се то види из објашњења под МЕ Св.Бр. 53. ХМ.

Радојици Ћирићу, председнику општине суводањске:

Зи давање траженог обавештења надлежан је Духовне: Суд, коме треба доставити целу ствар службеним путем.

ХУЕ.

Драг. С. Бошковићу, деловођи епштине сирковске (срез кавадорски):

Законом од 27. фебруара 1921 год. проширена је важност' свих закона пређ. Краљевине Србије и на територију Јужне Србије. Према овоме, ови закони важе и за муслимане на то! територији, у колико специјалним законима за то нису пред виђена нарочита одступања, Ово је до сада учињено: .

а) Законом о изменама и допунама у закону о устројству судова, од 30 јануара 1922 г., који додељује у надлежност муфтија: расправљање брачних парница и спорова око издр-_ жавања; послове око старатељства, туторства и еманципације малолетника; оцењивање вредности тестамена и ВАРА еЊе у својству изабраних судија, спорова о наслеђу — кад су: питању муслимани,

6) Чланом 43. закон о буџетским дванаестинама за јули, август и септембар 1923 г, по коме одредбе 5 471 тач. 42 држ, суд. пост. о заштити земљорадника не важе за оне, који хоће да се иселе из Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, :

у том циљу продају своје непокретности.

ХУГТ,

Суду општине вар. Штубик:

Такса из ТБр. 376 такс. тарифе наплаћује се само 32. извршење прописа по забранама, извршним пресудама и решењима које сам суд доноси и извршује. То се јасно види из стенографских бележака Народне Скупштине на 111 седници, од 25 марта 1911 год, а из објашњења које је дао тадањи Владин Повереник на питање једног посланика.

За извршење пописа из чл. 26 зак. о таксама није пре-

двиђена наплата таксе у корист општинске касе. Св.Бр. 154.