Policija

= О

"у своје време подешени. Па како Т.Бр. 97. такс. тар. предвиђа три врсте таксе: а) за пријаву држања оружја; 6) за годишње одобрење (оружни лист) за ношење оружја, и в) за. трајни оружни лист, — то је јасно да онај, који. не тражи одобрење за ношење оружја, не треба да плати таксу под 6 овог тарифног броја све дотле, док се ови таксени. прописи неби зажонодавним путем изменили у том смислу.

Онај, који тражи одобрење за држање оружја, има да "плати по Т.Бр. 97. за пријаву држања оружја таксу изтач.а овог тарифног броја у 10 дин. и за ододрење држања (које морају тражити и имати према чл. 1. Правилника) само таксу из Т.Бр. 5. такс. тар. у 20 динара, саобразно 3 напомени ув тај тарифни број.

Св.Бр. 277. ХГХ.. Недељку М. Стевићу, деловођи општине пољаничке (срез пожаревачки): :

Полицијски надзор, као споредна казна, И се У томе циљу да се извесно лице, за које се сумња да ће и по издржаној главној казни вршити казнима дела, одржава под сталном пажњом власти за одређено време. На који ће начин власт водити контролу над осуђеним, остављено је њеној увиЂђавности, у границама 5 37а казн, зак. Према овом законском пропису, она га може ноћу притворити, а може га оставити и у његовом обиталишту под присмотром. Ово важи и за извршење казне полицијског надзора, коју досуђују општинске власти,

ХХ.

Трифуну јеремићу, општ. писару — Вел. Моштаница :

У којим случајевима општински одборници могу подносити оставке, предвиђено је у чл. 75. зак, о општинама. Овим истим чланом стављено је у дужност ошштинском одбору, да у року од 10 дана, од дана подношења оставке, исту уважи или одбије. Једном уважена оставка не може се опозивати, а за попуну упражњеног места има се одредити избор саобравно чл. 37. и 78. ов. зак.

2. По осталим питањима Мин. Ун. Дела тражило је мимшљење Касац. Суда., и кад ово буде добијено објавиће се