Policija

— 144 —

ХХ.

Суду општине јанковачке (срез преспанскип):

Прво обавештење о појављеним спору о' службености тражио је Милан Радовановић, председник општине јанковачке и оно му је дато у „Полицији“ Бр. 15—16. за пр год. (Поуке и обавештења, ХЕХ), друго Суд општине Јунковачке службеним актом Бр. 1840 („Полиција“, Бр. 19—20. за пр. год.), а треће исти суд службеним актом Бр. 2163—1924 г.

Уредништво нема могућности да контролише аутентичност упућених питања. -

Св.Бр. 322.

ИО АЕ Андра Гавриловић:

НПЕПА АРГБНРСОА ИСТОРИЈСКО-КРИМИНАЛНА НОВЕЛА.

— Наставак. — (1) 10. Стари мудраци кажу да је власт као и вино: ако се сваки дан узима = тешко се оставља...

Тако је било и код Тануша,

Да би могао одолети навали туђинца претендента, Тануш је добио власт и ратну и управну, а то је брзо учинило да се у власт уживи тако како је олако неће оставити.

Кад му је Агнеса за све захвалила, Тануш је знао да с тим није све сршено. Он је рачунао да је у свему већ господар над лепом и властољубивом удовицом. Према томе шта је признање од слабијег од нижег створа!

У ствари је ратоборни Тануш духом стајао много ниже од Агнесе, коју су таласи злосрећне судбине избацили на обалу драчкоог приморја. Она је увидела да сеу мислима преварила. Али та обмана — знала је — није дошла по малој свести њеној већ са великог некаваљерства Танушева. Јунак мишицом, није у исто доба био јунаки у савлађивању себе. Агнеса је то сазнала — и увидела је да јој предстоји још