Policija

— 213 —

за њихово наплаћивање, и с тога су, сасвим умесно — да

"би се избегла свака забуна — изостављени из његове књиге,

жоја је специално намењена општинским властима и органима. СвБр. 186.

УШ.

Суду општине селачке (срез горњо-дебарскиу:

Пољски чувар, као заклети општински орган, законом је «овлашћен (чл. 18. и 19. закона о чувању пољског имања) да стоку, затечену у штети, узапти, као валогу за накнаду причињене штете, и с тога у радњи окривљених — који су ову стоку насилно пустили из ограђеног простора у који ју је пољски чувар привремено сместио због немогућности да је сам дотера у општински одбор — стоји, по мишљењу уред«ништва, дело самовлашћа, кажњиво по 5 195 казн. законика.

Св.Бр. 295.

1Х.

Суду општине планиничхе:

У представљеном делу стоји кривица из чл. 50. вак. о таксама. По претпоследњем ставу овог законског прописа, (инкримиране исправе имају се сматрати да су постале у моменту кад су се појавиле пред влашћу. Према томе редовна и казнена такса има се наплатити по садашњим законским нрописима,

За извиђање и суђење таксених кривица ове врсте нису надлежне општинске власти, већ према чл. 57. и тач. 5. чл. 61. зак. о таксама, пореско одељење односно данашње финан„сијске управе, па с тога нека суд предмет достави надлежној финансиској управи ради даљег законског поступка, Окривљено лице може овај поступак скратити ако одмах предстане "финансијској управи и изјави, да је готово платити редовну и казнену таксу као и таксу за осуду.

Св.Бр. 194.

| ЈЕ

Владимиру Марјанозићу, деловођи општине бучевске «срез арибојски):

Сама протоколација мешовите трговачке радње не даје ттраво на точење пића — већ само на његову продају у за-