Policija

' БА

М. .

Храниславу Ошавковићу, писару среза бштољског:

О упућеном питању постоји ово службено објашњење Ген. Дир. Поср. Пореза, од 3 фебруара 1922 год. Бр. 1189:

„Кад је ТБр, 78 прописана такса за потврђење тапијеили убаштињења у 5 дин., онда је тиме јасно одређено да з2. потврду тапије, коју врши извршна власт, има да се наплати ова такса. Код оваквог законског прописа сасвим је илузорно. какав је карактер потврде: да ли се њоме тврди само потпис: и печат суда или садржина саме тапије. Баш за то што је извршна власт увек на тапијама само потврђивала потпис: и печат општинског суда, а овај пропис у тарифу ипак унет, значи да се тај пропис односи баш на ту потврду“.

У.

Сретшену Д. Јовановићу, деловођи општине дренске:

По ТБр. 100. таксене тарифе, држаоци фијакера плаћају за своје фијакере при куповини:

а) Пријавну таксу у 200 дин. — полицијској власти, и

6) Годишњу таксу — сваке године по : 500: дин. — финансијској власти.

Таксу из ТБр. 400 такс. тарифе има право наплаћивати. само општина беотрадска, према ом пропису „Напомене“ уз ТБр. 403.

МЕ,

Данилу Дичићу, писару среза галичког:

Сем таксе из ТБр. 345 (у 10 дин.) за одобрење подизања воденица и ваљавица поточара — које даје општински. суд са одбором у смислу чл. 30, зак, 0 водама — општински. судови не могу наплаћиватџ никакву другу таксу за постојање ових објеката, а најмање аренду у величини оне која се, по изречном законском наређењу, наплаћује за сеоске дућане..

УН.

Суду општине гопешке:

Тарифни бројеви, којих нема у закону о таксама за општинске власти од г. Ж. Девечерског, немају никакве везе са: службеним радом општинских Власти, нити су ове надлежне: