Policija

== ова

У случају распуштања једног општинског одбора или оставке свију чланова и кад не може да се конституише никакав општински одбор, једна специјална делегација врши његову дужност. — У року за осам дана од распуштања или пријема оставке, ова специјална делегација именује се декретом председника републике. — Број њених чланова састоји се од три члана у општинама, чија популација не прелази 35.000 становника. Тај број може бити повишен до седам за вароши са већим бројем становника. — Декретом, којим се именује делегација, одређује се и њен председник, а по потреби и потпредседник. — Власт ове специјалне делегације ограничена је само на акте чисте администрације у хитними важним по општинске интересе случајевима (чл. 44).

У свима случајевима кад је општински одбор распуштен или кад је именована специјална делегација, приступа се поновном избору општинског одбора у року за два месеца, рачунајући од распуштања или последње оставке (чл. 45).

Глава П — Функцивнисање општинских одбора.

Општински одбори имају сваке године четири редовне сесије, у фебруару, мају, августу и новембру. Оне трају по 15 дана, а могу бити продужене са одобрењем среског начелника Сесија на којој се решава буџет може трајати шест недеља. =— У овим сесијама одбор се може бавити свима пословима, који спадају у његову надлежност (чл. 46).

Чл. 47 и 48 предвиђају и ванредне седнице одбора, на којима се може решавати само о предметими унапред одре-. ђеним, ув то прописују ко, кад и како сазива одборске седнице.

Општински одборници заузимају ранг по реду списка. Тај рашг одређује се на начин прописан у. (чл. 49).

Општински одбор може решавати само кад је присутна на седници већина његових чланова. Кад се после два уза стопна сазива у размаку од три дана, а прописно констатована, општински одбор није састао у довољном броју, одлуке донете после трећег савива пуноважне су па ма колики био био број присутних чланова (чл. 50). — Једном допуном од 1915 год. предвиђа се извесно отступање од овог прописа за случајеве опште мобилизације (рата).

41, 51. прописује како одбор решава и доноси пуноважне