Policija

ови

већ мати, као најближи сродник по прописима који о редовном наслеђивању говоре.

Само право наслеђе које има кћи према имовини коју је њен отац оставио у задрузи, представља случај редовног наслеђивања, а право матере на то посмртно имање у случају жћерине смрти, такође је редовни начин наслеђивања (из 9 402. грађ. зак), јер мати у овм случају тражи само оно што је била својина њене кћери, а не задруге. Удова умрлог члана задруге, као мати његове кћери, има везе са задругом само у случају кад као наслеђе тражи ово што је њена кћер наследила из задруге као део свог оца, а није се одвојила од задружне имовине до“ је била у животу. То међутим не смета праву њене матере. То право исто је онако какво је имала и њена кћер: може га добити у натури или у новпу, како се чланови „задруге изјасне. У томе смислу треба увек тумачити право наслеђе јепне улове задругареве на посмртно имање које је он оставио својој кћери. |

Према наведелом, маши може само своје женско дете заостало у задруви наследити са правом, које је имала њена кћер у тој неподељеној задрузи, а мушко дете, код је у задрузи, по законском реду ни у ком случају.

Ова је одлука као Начелца обавеза за Општу Седницу и сва Оделења Касационог Сула.

Бр. 223. — Из Опште Седнице Касационог Суда, 28. јануара 1926. го„дине, у Београду.

ВАЖНИЈА ОБЈАШЊЕЊА ГЕНЕРАЛНЕ ДИРЕКЦИЕ ПАМОРЕЗА. ;

ТАКСИРАЊЕ УГОВОРА О СЛУЖБИ ОПШТИНСКИХ СЛУЖБЕНИКА. )

Такси из Тбр. 20. таксене тарифе не подлеже општинска часници који се бирају по закону о општинама, већ општинмеки службеници које поставља суд и одбор општински, односно "тој такси подлеже решења или уговори о њиховом постављењу.