Policija

о 588 <<

продаје имање одговара за шрошкове и диференцију у ценама“ између прве и друге продаје целом својом шмовином — не само положеном кауцијом, — што се јасно види из одлука Касац. Суда, које су цитиране у упућеном питању. Изрази „Ако је пак ова штета већа, онда се сума потребна за подмирење“ штете, по тач. 6. 5 465 грађан суд. пост., има од првог купца наплатити без судске пресуде“ (у одлуци Касац. Суда Бр... 3684 — 1913 г.), значе ако штета износи више од положене кауције. | „(дно мишљење заступају и г. г. Ж. Перић ид р Драг. . Аранђеловић, професори београдског универзитета у свом. делу Грађански судски поступак (други део, књ. 1).

х

Суду општине вар. Бор:

1. По чл. 1. зак. о сеоским дућанима, ови дућани могу постојати само по селима. Пошто је место Бор варошица, то: за њега не важи чл. 4. овог закона, те се с тога ни нови дућан није могао отворити с позивом на овај члан, који важи само за дућане у селима

:2. По распису Мин. Ун. Дела од 20 априла 1889. г. МО 5127, општински часници немају права ни на какву дијурну за службене послове, које врше у кругу“ оној општине, јер. за то имају сталну плату.

· За послове, које у смислу 5 17. 6 грађан. суд. пост, морају вршити у другим општинама, нема никаквих нарочитих прописа о накнади трошкова, али то никако, не значи да они ове наслове, који су увек скопчани са нередовним издацима, морају вршити бесплатно. По мишљењу уредништва _ они у овим случајевима имају право на дневницу и подвозне трошкове у истом износу као и вештаци — 258 грађан. суд. пост. у вези са чл. 24. уредбе о убрзању рада.

3. Одредбе чл. 110 зак. о општинама важе за све кметове..

"Св. Бр. 1763. ан

ХН. | Суду општине кожељске: - -

Ако. је. умрли посинак · био усињен редовним законитим. путем, и ако је у времену смрти био пунолетан, онда. се при: