Policija

-- 056 —

ника у смислу Чл 53 изборног закона моћи, ако то буде требало, поново установити два или више гласачких места у општини, и општина ће тада. бити дужна да свој стални бирачки списак преуреди према одлуци Држав. Одбора.

Св БР 1016.

ХХ

~ Алекси Ристићу, писару среза поречког:

По мишљењу уредништва, распис Мин; Ун. Деда ЈБр. 5495, од 19 априла ове година, односи се само на дневницу "и трошкове полицијских органа приликом 4558 вештачења по тражењу суда. | Суду општине белопаланачке: Члан 120 зак о општинама односи се на заступање општинских часника и службеника само у. случајевима 60лести и одсуства, али не и на случај 0. коме је реч у упућеном питању. Према овоме, новопостављеном вршиоцу дуж“ ности деловође плата се има рачунати од дана постављења,

као и свеком новопостављеном службенику. __ Св. Бр. 1886.

| Хи Драгутину Пауновићу, деловођи општине лалинске:

Умрлу жену, без деце и тестамента, наслеђују њени сродници, а не муж. (55 394 408 бр. 3.

ХХН

Суду општине горњо тшрешњевачке:

1. По 5. 136. грађ. зак. може се усвојити свако туђе дете с тога и стриц може усвојити синовца.

2. Одговор на питање да ли се неко лице сматра за земљоделца зависи од тога: да ли му је земљорадња главно занимање којим себе и своју породицу издржава. Ако је Митар живео од земљоделства — а то најбоље зна општински СА = онда се свакако има сматрати за земљоделца, без обзира на то што је имање обделавао преко наполичара.

"Св. Бр. 626. ;