Policija

— 581 —

А када би кривицу из овог тарифног броја учинили тераоци стоке, дакле приватна лица, онда би опет органи Финансијске Контроле написали свој реферат и овај доставили надлежном Пореском Уреду, који би саслушао и осудио окривљене и када би пресуда постала извршна, наплатио би редовну и кавнену таксу. Среска Управа Финансијске Контроле није имала шта да ради по овом предмету. (О6ј. од 21. октобра 1924. Бр. 33243.

ОБЗНАЊИВАЊЕ И ТАКСА

Такса из ТБр. 75. таксене тарифе увек се мора напла-. тити када приватна лица траже од надлежне власти да се изврши извесна обзнана, без обзира на начин како се врши обзнана у дотичном месту.

(Ова такса плаћа се у таксеним маркама и лепи се на самом тражењу.

(об. Г, Д. П. Пореза од 24-У-1924. Бр. 26870).

ИНТЕРЕС НА НЕПЛАЋЕНЕ ДРЖАВНЕ ДАЖБИНЕ ЧЛАНОМ 171. ФИНАНСИЈСКОГ ЗАКОНА ЗА 1926127 ГОД. ПРОПИСАНО ЈЕ:

„На име интереса на време неплаћене државне дажбине ио законима о непосредним и посредним "порезима наплаћиваће се на територији целе Краљевине 8"), на годину.

Прорачунавање интереса вршиће се према законима оне области на којој се врши наплата интереса, у колико односни прописи нису изједначени.“

Према овоме пропису наплата интереса вршиће се на износ на време неплаћене гаксе или трошарине по поменутим. законима, изузев обрачунског плађања државне трошарине,_ које се врши по члану 12. закона о државној трошарини а сходно. чл. 8 правилника за извршење закона о државној трошарини. Наплата интереса вршиће се онако како сеи редовна дажбина плаћа тј. у готовом новцу или у таксеним.