Policija

— 828 —

Не угзрујавајте се када се злочан дест Не избегавајте полицајца, већ се одмах обратите њему и испричајте му све појединости које знате. Памтите, мало задоцњење омогућиће злочинцима да ишчезвну.

Не заборавите закључати вашу касу ва време часова рада: то може спречити евентуално „руке горе“.

Не отварајте вашу касу у вашој канцеларији у присуству неких непознатих људи.

Не заборавите известити полицију, гко треба у банку депонирати велику суму новаца и сбавестити је којим улацама ћете ићи, да у банку оставите тај новац

Не примајте од банака велике наплате увек у исто време. Нерегуларност спречава пљачкаше правити. планове њихових намера. | Не употребљавајте неискусне људе за стражара или курира. Само добро наоружани и искусни људи могу се употребити за овај посао,

Не носите при себи велику суму новца, јер чековна књижица много је боља,

На заборавите јавити Полицији, да се нека. сумњива лица шетају око ваше куће или канцеларије.

Не мислите да је ваш новац добро; и сигурно сакривен, кад га чувате позади рамова од слика, у старим стварима, мадрацима, или другим ненадлежним за новац. местима. То су прва места где лопов тражи новац.

Не остављајте сребрне ствари на прозору вашег стана: или на оном месту где би се оне виделе са: улице,

Не причајте продавцима хлеба, млека и т. д. да нећете бити код куће између извесних часова, јер то ће њих омогуЋити да даду обавештење лоповима.

Не саопштавајте момку код дизалице, нити код телефона у вашој кући, да ћете бити на путу за извесно време, јерони могу ступити у сарадништво. са: лоповиха.

Не причајте са неким на степеницама за млађе, док: нисте сигурни да су спољна врата добро затворена.

Не заборавите имати једно звонце на улазним вратима, са улице, кад имате навику радити у другој соби, која се налазил позади ваше канцеларије. :

Не пуштајте у ваш стан љичности као што. су инспек--