Policija

== 806

|, Исто решење у колико се односи на гг. В С, противно је чл. 6. и 65, чинов. закона.

По чл, 6. чин. зак. за постављење у 11. категорију тражи се најмање четири разреда средње школе. или нижа стручна зикола са прописаним завршним испитом.

Г. С. нема те квалификације (за 111. кат.) пошто је као докав о школској спреми навео да има испит за деловођу (види се из „извода“ података) који ни у ком случају не може бати спрема за Ш. категорију.

Па и да је имао спрему (га 1. кат.) не би могао бити преведен од званичника у 3. гр. Ш. кат. у категорију чиновника (да је именовани раније био званичник види се из самог решења), из истог разлога као и под | и кад би имао спрему за ту категорију, а он ту спрему нема.

Према томе и решење о његовом постављењу је незаконито. Ш. Како г. С., тако и г. К. и да испуњавају све услове који се траже наведеним закон. прописима, нису могли бити постављени у Ш. кат. са звањем полицијских писара, већ само као архивски чиновници, јер по чл. 1. уредбе о разврставању држав. службеника грађ. реда, полицијски писари су предвиђени само у П. кат. за коју се тражи пуна средњошколска спрема, с обвиром на важност функције коју полицијски писари врше.

'М. У колико се односи на г. Д. Д. неправилно је са ових разлога:

Именовани је као доказ о школској спреми поднео „уверење два грађанина“ о свршеном шестом разреду гимназије види се из „извода“ података) што је противно чл. 12. чинов. закона, који као једини доказ о школској спреми тражи школску сведоџбу. Према томе, именовани није испунио услов, који тражи поменути законски пропис, те је и решење о његовом постављењу незаконито, пошто није доказао да има спрему која се тражи за Ш. категорију, а према подацима о њему, раније је био полиц. званичник.

25. август 1926, г. Бр. 39257/25.