Policija

–- 942 —

1

Суду општине беличке:

Суд је погрешно разумео чл. 114: зак. 0 општинама. Као што је објашњено у прошлом броју „Полиције“ (Поуке пи обавештења, Х) овим законским прописом ва општинског“ деловођу тражи се, поред осталих, у њему изрично побројаних услова, још и да је дотични положио пролисни испит.. Од овог испита ослобођена су само она лица, који су служили Као деловође или писари општински најмање тра године до дана кога је садањи закон о општинама ступио у живот, т. |. до 29. децембра 1909. год. Служба после ово“ датума, па ма колико трајала, не даје право на ослобођење ед овог испита.

Св. Бр. 1192. Ш

Суду општине родобућске:

Ко има право на пријем инвалиднине објашњено је у прошлом и у претпрошлом броју „Полиције“ (у рубрињи Поуке и обавештења).

Св. Бр. 1443.

М

Суду опшшине црвењске:

1. Пошто се прирез одмерава према непосредном порезу,. финансијска управа је дужна доставити општини или извештај о ослобођењу или препис решења о ослобођењу од непосредне“ порезе неког лица, ма по ком законском основу. Тек на основу: овог извештаја или преписа решења, може општински суБ: саставити реферат о ослобођењу и од општинског приреза;.

2. С обзиром на лица која по 5 297. грађан, суд. пост; могу захтевати ошкривајућу заклетву, општински судови не: досуђују је. |

У

Суду општине подгоричке (срез. каменички)::

1. У местима где постоји среска финансијска управа,, општински суд за дотично место не врши ни раврез:ни на» плату пореза, већ је то дужност финансијске управе:

а