Policija

— 947 —

само на плате и принадлежности које им следују по овом закону. Како њихово непокретно имање не спада ви у плату ни ту принадлежности, то им се иста има порезати поревом и

свима прирезима — као и осталим грађанима. ХМ Драг. Бањану, општинском бележнику — Тоби:

Објашњење Ген, Дир. Неп. Пореза од 21. априла 1925.. г., Бр. 14709, и сад је на снази, Но и поред њега тачно је и: ваше објашњење у Бр. 15—16 за ову год. (Поуке и обавештшења ХХП), јер је исто добивено из исте Дирекције.

У нашем објашњењу речено је, да мале, обичне набавке" канцеларијског материјала нису оне код којих општине морају наплаћивати прометни 1", порез. И то је тачно Кад. нар. неки општински благајник или деловођа купи флашицу мастила или кутију пера или дваестак табака хартије каквих случајева бар у Србији има често — онда за те набавке не треба тражити 1"/, прометних пореза. Такав порез: не би износио ни ! динар, те нема опасности да би га књижар. сакрио, а ако овај порез плаћа паушално, онда је сакривањеу опште искључено.

За набавке преко 100 динара, као и за оне које се“ врше путем лицитације, мора се овај порез наплатити.

ХМ!

Божи Неметовшћу, писару скопске жупаније: Нова продаја има се одредити најдаље у року од месец. дана, аналого 5 184. грађан. суд. пост. Одредбе 5 475 овог закона прећутно су замењене чл. 34. уредбе о убрзању рада..

ХУП Суду општине куријске:

Тач. 4 чл. 157. зак, о општинама довољно је јасна. По: њој се председник и благајник општински могу казнити само у оним случајевима, ако на крају сваког месеца редовно не предају школској благајни одговарајућу дванасстину по сразмери покупљених општинских прихода или приреза за издржавање школе по школском буџету. Свако друкчије тума--

чење овог члана није у складу са законом. Св. Бр. Бог