Policija

— 959 —

тих европских криминалиста и до светског рата увек сазиван за све европске државе, а после рата се због већ појмљивих односа међу државама раздвојио у међународни криминални савез на чијем челу су француски криманалисти, где је и наше народно криминално удружење члан — и овај немачки. Надати се да ће се оба ова удружења за најкраће време склопити у једно као што су и пре рата били.

Други је био конгрес прав: ника у Келну, који се поред осталих питања бавио и кри-

Полицајци—полигоити Немачки Министар Унутр Дела идао је распис да сви полицијски органи у униформи, када су на служби имају да носе на десној руци 4 сантиметра широку црвену траку са златним словима исписаним на ономе језику страном, који дотични полицајац говори,

Ако зна два или више жива језика или есперанто, онда носи траку од 5 сантиметра и са написом од два таква језика.

За знање језика сматра се

миналистичким. Оба су конгреса била врло добро посећена.

ако зна најмање 300 страних речи, које лако изговара.

КРЕТАЊЕ ПОЛИЦИЈСКИХ ЧИНОВНИКА.

Указом Њ. В. Краља од 10. августа ове године и решењима Господина Министра Унутрашњих Дела од 9., 22., 23. 25., 27., 29. и 30. септембра ове године извршене су ове промене:

1. Постављени; Јеремија Провић, инспектор Министарства У трна Дела у пензији, за великог жупана ужичке области; Ђула Пинто, књиговођа београдске општине, за комесара железничке полиције у Београду; Милица Рисшићева, званичник Министарства Унутрашњих Дела, за приправника истог Министарства; Рајко М. Милосављевић, сврацени матурант, за пол. приправника Управе града Београда; Боривоје Д. Паншић, бив. пол. приправник, за вол. приправника срез грочанског; Богољуб 5. Маринковић, свршени ученик · четвртог разреда гимназије, за пол. приправника среза заглавског; Бранислав С. Тодоровић, дипломирани правник, за пол. приправника среза царибродског;. Живан Ж. Живковић, дипломирани правник, за пол. приправника среза јадранског; Љубомир Б. Јанковић, дипломирани правник, за пол. приправника Управе града Београда; Исак Нафиси, дипломирани правник, за пол приправника Управе града Београда; Коста Филшновић, бив. пол. приправник, за пол. приправника среза гиљанског, и Милутин Г. Николић, бив. пол. писар за полиц. писара среза бањског.