Policija

— 974 —

ваковића; О држављансшву, О опцији на основу уговора о> миру од јеше Протића, шефа одсека М. У. Д; О нацрту закона за уређење јединствене полиције од Ог Ол. Пиркмајера, вел. жупана. ·

Као поучно-забавни радови штампани су: /едан стар: полицајац од Андре Гавриловића, књижгвника; „Полиција ш ја“, од Бране Цвешковића, публицисте; Смршна казна, И јесте: и није, Бароница Маскони од Боже Маршићанина, Њен собар од Мих. М. Ђокића и т. д.

Поред многих разноврсних ствари у додашку је оштампан“ и сбилан материјал за реорганизацију полиције: Пројект закона о реорганизацији полиције Краљевине С Х. С. од ргР: А Рајса; Основа закона о организацији државне полиције у Краљевини С. Х. С. одргвВ. Ал:ксандра п Бг Лава Хенисберга, држав. одвет. Предлови покрајинске управе из ЛБубљане: за нацрт закона о организацији и устројству државне полије у Краљевини С. Х С; Реорганизација полиције (реферат уредника Алимпића о израђеним пројектима и осталом прикупљеном материјалу за реорганизацију полиције).

ЈУ. У „Полицији“ за 1922 год. публиковани су ови важнији стручни радови; ГПројекш новог закона. о штампи, Ски шничење и просјачење, Талир и Цвазцик у нашем казненом» законодавству, О замени казне боја у кавнгном законику, Про јекш новог казненог законика за нашу државу од Ог Душано М. Суботића; Јавна безбедност у 1921 год, Жандармерија у 1921 год: Материјално обезбеђење жандарма, Упрошћење администрације и штедња, Општинске деловође у јужнор Србији од Жике Лазића; Постанак и употреба полицијских паса, Жандармеријска школа, Практична употреба =олии. паса од Милана Мизлера; Борба против криминалшнеша младости од Ог Н Огорелице, инсл. Мин. Правде;. Члан 18, зак. о заштити јавне безбедности и порешка у држави од Рг Алек“ санда Мијовића, помоћн. М. У. Д.; Однос између управне :: полицијске власти од Милана Николића, окрж. нач; Судија појединац, Скишничење у нашем позитивном законодавству; од Драг. М. Лазића, секр. М. У. Д.; Полицијске школе од Жив. Симоновића, секр. М. У. Д.; Предлог закона о државним слуокбеницима грађ. реда, Наша будућа полиција, Закон о општој управи, Извиђање и пресуђење санитешског иступа од уредника Алимпића; Погрешно тумачење чл. 91 и 101 закона 0»