Policija

= 1165 —

ВАЖНИЈЕ ОДЛУКЕ И ОБЈАШЊЕЊА ГЕНЕР. ДИРЕКЦИЈЕ ПОСРЕДНИХ ПОРЕЗА

ИЗДАВАЊЕ КОНТРОЛНИХ ЛИСТОВА

По пропису члана 39. трошаринског правилника, сви продавци трошаринских предмета морају имати „контролни лист“ и чувати га, а приликом вршења контроле финансијски чорган уноси у контролни лист резултат извршене контроле.

На основу овога прописа, финансијске власти издале су «контролне листове и точиоцима пића на ситно, што није збило потребно, јер точиоци пића на ситно имају друге књиге, у које се уноси резултат извршене контроле.

Како се контролни листови издају за то, да се види увек рад финансијске контроле код продавца трошаринских тредмета и како точнонци пића воде регистре о набављеним ч потрошеним количинама алкохолних пића, то је за њих по"требно издавање контролних листова.

С тога Генерална Дирекција Посредних Пореза на основу члана 68. закона о државвој трошарини наређује:

1) Да се тачиоцима пића на ситно не издају контролни „листови, него да се резултати извршене контроле уносе у ретистар, који точиоци воде.

2.) Да се контролни листови издају само оним точиоцима пића, који не воде регистар (точисцима само вина: или пива), и

3.) Да се од точилаца пића, који воде регистар, одузму жонтролни листови.

(Распис од 30. децембра 1924. г, Бр. 67433).

ТЕКУЋИ РАЧУНИ И ТАКСА.

Ма да је у закону о таксама изрично наређено, а и ражписом Генералне Дирекције Посредних Поревза од 28, јануара ове године Бр. 2113 објашњено, да се за сваки отворени и текући рачун, који је постао у току првог полгоћа (од 1. јанугра до конца јуна) мора платити такса из Т.Бр, 37 такжене тарифе најдаље до 15. јула текуће године, а за отворене ж текуће рачуне из другог полгођа (од !. јула до конца године) тајдаље 15. јануара идуће године, ипак неке финансијске власти