Policija

— 241 —

као нпр. препродавци воћа по улицама, пиљари по пијацама и трговима, продавци по вароши, сељаци који извесне послове раде Повремено, и оне занашске радње које се обављају код куће само уз припомоћ породичних чланова (шваље и кројачи односно кројачице). Ове радње и занимања морају се пре него што се отпочну само пријавити и платити таксу из ТБр. 95 под 1 таксене тарифе“.

Ш Суду општине луковске (срез сврљишки):

Распоред и дневник утринског приреза прилажу се само уз општинске рачуне. Св. Бр. 12.

|ђ Миливоју Малешевићу, општин. писару — Владимирци:

Обична кола на федерима не подлеже плаћању таксе из ТБр. 100 какс. тарифе., већ само фијакери и полуфијакери. Под називом „фијакер“ разуме се код нас уобичајени тип луксузних кола са два коња, било да се она заиста називају „фијакером“, или „каруцама“, или „викторијом“, или ма којим другим именом.

Кола на федерима могу бити и обична кола само са опругама (федерима), а могу имати и разне облике сандука. али су простија и масивнија од фијакера.

М

Бејши Сулејмановићу, благајнику општине држиловске (срез скопски):

]. Кад купује канцеларијски материјал општина не плаћа, већ она наплаћује 19/о пореза на пословни. промет за рачун државе од продавца тога материјала. о

Од почетка 1926. год. не наплаћује се више 19 за савез набављачких задруга.

2. У јануарској свесци „Полиције“ за ову годину објашњено је (ГТоуке и обавештења, П) да општински судови нису · овлашћени ниједним законским прописом, да наплаћују интерес на неблаговремено прикупљене општинске приходе.

„Полиција“ 4