Policija

— 259 —

ХМ Суду општине собинске:

1. У последњем одељку чл. 131 зак. 0 општинама изрично Те наглашено, да власти које одобравају општинске буџетше „не могу смањиваши плаше општинских часника и осталог „особља. које су буџетом одређене.

2. Патање о додацима на скупоћу самоуправних службеника регулисано је одлуком Мин. Савета од 1. августа 1924 тод. ДРБр. 87380, која гласи:

„Да самоуправна тела могу одређивати својим службеницима додатке на скупоћу према својој финансијској моћи, с тим, да ограничења која важе у погледу права ва ове додатке за државне службенике, важе и за службенике самоуправних тела“.

Св. Бр. 219. ХМ

Суду општине бојничишке:

Када се финансирање у општини услед неизрађеног или "неодобреног буџета врши по прошлогодишњем буџету, у «смислу чл. 6. зак. о окр., среским и општин, буџетима, онда се издаци могу чинити само у границама тога прошлогодишњег буџета. Општински буџет важи за оно време за које је одобрен, и тек кад као такав буде примљен може се особљу исплатити разлика у повећању плате између старог и ново одобреног буџета. Према овоме, буџет важи од 1. јануара до :31. децембра.

Св. Бр. 329.

ХМ Суду општине рујишке:

Услов да један општински рачун буде увет у прегледи "разрешење јесте, да уз исти буду приложени правдајући документи за сваки издатак из општинске касе. За све издатке, за које нема правдајућих докумената, одговоран је рачунопо-лагач. Ако су документа нестала услед неког случаја, који је "наступио без иницијативе рачунополагача, онда је такав случај тимао бити констатован од надлежне власти, и тада би Главна

5%