Policija

— 260 —

Контрола могла донети одлуку о разрешењу и без докуме· ната. За ближа упуства обратити се месној контроли. Св. Бр. 157. :

ХИХ

Стојану Ђ. Наумовић, благајнику општине 0. полошке.

Како се поступа приликом ослобођења од општинског“ приреза објашњено је у прошлом броју „Полиције“ (Поуке и обавештења ХМ).

ђ

Суду општине суковачке:

Према одлуци Државног Савета од 17. новембра 1906год. Бр. 7731, казне из чл. 158 зак. о општинама застаревају' за три месеца.

Св. Бр. 365.

|

Суду општине д. водањске:

Сведоци, вештаци, присутни и т. д. кад примају своје награде плаћају на признанице таксу из ТБр. 38 у износу ('/,7/,) пола од сто од износа примљене суме. У случајевима кад ове послове врше ради ушврђивања каквог права државне или самоуправне власти неће платити признаничну таксу приликом пријема накнаде за свој рад. Све ово јасно се види из. напомене уз ТБр. 38 такс. тарифе.

Било да се пријем присутничких, проценилачких и осталих њима подобних награда тврди посебним признаницама, било да се та исплата потврђује на полеђини пресуде, ова се такса» увек мора наплатити, прилепити и поништити. Но за оправдање правилније је писати признанице посебно.

Св. Бр. 813.