Policija

— 262 —

изнео и своје стручно мишљење о законодавном регулисању“ питања о увреди и клевети, које се — као и сва остала садржина његове расправе — одликује дубоким познавањем: третиране материје.

И ако дела Г. Живановића не потребују нарочиту препоруку — јер је за њихову ваљаност довољно само његовоиме — ипак сматрамо за дужност да на овај његов најновији рад скренемо пажњу правницима и иследним органима, који ће у њему наћи пуно поучних и корисних ствари.

0 застарелости у грађанском праву од Ог Арсена М. Чубинског, адвоката (св. 20 Библиотеке за правне и друштвене науке); стр. 158; цена .... дин. Предговор овој расправи докторској дисертацији Г. Чубинског — написао је Г. Живојин Перић, професор грађанског права на београд. универзитету, и у истом констатовао „да она далеко премаша захтеве обичне докторске тезе и долази у ред једног озбиљног и стручног научног дела“. Боља јој препорука не треба

2. Издавачка књижара Времг — Београд:

Нас двојица и она, новела од Николе Трајковића, стр. 58: цена .... дин.

3. Сопствена издања:

Подсетник браниоца и стараоца стецишне масе (дужности и права) од Вој. М. Вујанца, адв.; стр. 17; цена 6 дин. У овој књижици резимирани су, а делом и објашњени, важнији прописи закона о стец. поступку, који се односе на браниоце и: стараоце стец. масе.

Социјално старање у београдској општини, реферат општинског одборника Г. Васе Лазаревића. У овом опсежном и стручном реферату наш уредник Г. Лазаревић изнео је своје мишљење о целокупном проблему социјнлно-комуналне политике, којим треба да се руководи општина београдска, Београдска штампа изразила се веома повољно о овом Г. Лазаревићевом раду.

Из мога начелниковања од Жарка Ружића, П издање (св: 10 Београдске Библиотеке); стр. 42. Писац Г. Ружић, наш стари сарадник, изложио је у овој књизи своје интересантне успомене из времена начелниковања у срезу подримском (1919 год.), које су врло пријатне за читање. Може се добити код. писца, који сада живи у Гучи. А.