Policija

— 275 —

д) Да је стављен датум и место, да је потписана од тредузимача и да је оверена од стране надзорног инжињера, који има да потврди тачност величине радова, цене и правилност израде посла.

Чл. 21. Целокупан посао на извршењу самоуправних "буџета области и среза мора битиуписан у књиге, које се за тај део посла морају устројити, како би се у свако доба могло видети, пратити и контролисати стање ових послова.

Тога ради мора се одмах устројити дневник касе у коју мора бити уписана свака сума прихода, која у касу уђе и свака сума расхода која из касе изађе.

Поред дневника водиће се партијалник прихода и расхода у коме ће се уписати партије прихода и расхода онако како су буџетом одобрене и на које се морају редовно из дневника сваког дана разводити свака сума прихода, који у касу уђу, и расхода који из касе изађу, како би се увек могло видети колико је од предвиђеног прихода по буџету "остварено и колико је на рачун одобрених кредита по буџету исплаћено. Е

У исто време, водиће се и књига предаје и пријема новчаних и аманетних пошиљака.

Уз ове књиге водиће се и инвентар, депозитни дневник и партијалник.

Поред ових обавезних књига самоуправа ће према природи посла, водити и друге књиге, које имају за циљ прегледније показивање стања свих послова. Какве ће те књиге бити одредиће природа послова и организација службе о чему ће се старати, форму и начин прописати Одбор.

Чл. 22. На крају сваког месеца самоуправни одбор, као наредбодавац, вршиће преглед касе и уверити се о правилном руковању новцем и вредностима области.

О извршеном прегледу касе сачиниће се увек изводи на којима ће се подписом руковаоца касе и наредбодавца, који је преглед вршио, констатовати нађено стање.

Препис извода о извршеном прегледу обласне касе доставиће се Министру Финансија до 10. идућег месеца.

За преглед касе по среском буџету важе прописи по којима се врши преглед државних каса и те прегледе вршиће државни органи када буду вршили преглед државне касе. 5,