Policija

— 287 —

сећају да исплате не врше ако нису поднета надлежна пореска уверења о пријављењу. |

У случају да извесна надлештава противно поступају, дужност је пореске власти да старешине тих надлештава достављају Дирекцији ради даље надлежности.

Делегација и Обласна Дирекција расписаће ово наређење подручним властима са наређењем да згодним начином упозна све пореске обвезнике са овим наређењем.

Шефови Окружних и Среских Финансијских Управа чим приме ово наређење објавиће га у кругу своје надлежности пореским обвезницама ради знања и поступка.

(Распис од 18. фебруара 1927. г. Бр. 19341).

ПЛАЋАЊЕ ТАКСЕ ЗА РАЧУНЕ.

На постављено питање Инспектората Фин. Контроле Генерална Дирекција Пореза доставља му следеће:

Одобрава се увођење наплате паушалне таксе из Ш напомене уз ТБр. 34. таксене тарифи за утрошке до десет и преко десет динара у свима местима у а Е се ова такса може по закону наплаћивати.

ИТ од 28. децембра 1926. г. Бр. 141.299).

ТАКСЕНЕ МАРКЕ НОВЕ ЕМИСИЈЕ.

На предлог Управе Државних Монопола од 1. фебруара тек. год. Пр.Бр. 3183 а на основу члана 37 закона о таксама Министар Финансија својим решењем од данас Бр. 13.438 одобрио је:

Да се од !. марта 1927. године на територији целе Краљевине пусти у течај нова емисија таксених марака од 0.10, 0.20 и 0.50 дин.

Таксене марке нове емисије изгледају овако:

»!. Таксена марка од 0.10 дин. нове емисије.

лик, величина марке, перфорација и хартије су исти као и код садање марке од 0.10 дин. Једина је разлика од садањих марака, што су ове нове марке штампане у Шамно зеленој боји.